додому АТО Волонтери просять допомоги для постраждалих мешканців Маріуполя

Волонтери просять допомоги для постраждалих мешканців Маріуполя

711

vlcsnap-2015-01-26-17h58m26s167Дизельне пальне, бензопили, ліки, продукти вкрай потрібні на Сході. Після трагедії в Маріуполі люди дещо активізувалися, і на заклик Самооборони майдану Тернопільщини принесли чимало речей, які сьогодні вже відправили. Проте цього недостатньо, відтак волонтери просять допомоги небайдужих.

Рентгенівські плівки, джгути, кровоспинні, протигрипозні препарати та інші необхідні речі сьогодні Самооборона майдану Тернопільщини вже відправила на Схід. Проте цього недостатньо, бійці та мешканці Маріуполя продовжують просити про допомогу. Наразі вкрай необхідне дизельне пальне, щоб відправляти допомогу, а також ліки та продукти.

– Закінчуються продукти. Будемо безмежно вдячні за м’ясні і рибні консерви в залізних банках. Взагалі будь-які продукти, які не псуються. Також по медикаментах, джгути, індивідуальні перев’язувальні пакети, бинти, протигрипозні препарати зараз є, але знову ж таки, якщо вони сьогодні є, то до вечора може не стати цього, бо дуже багато звернень. Потрібні також в’язальні нитки 35 номеру, бо стоїть в’язальна машинка, нашим хлопцям треба шапки, мусимо в’язати самі, бо ціна базарна нас не влаштовує, бо в нас немає таких грошей, – розповідає волонтер “Самооборони майдану Тернопільщини” Лілія Мусіхіна.

Минулого тижня Самооборона купила і відправила на Схід два автомобіля та тепловізор, відтак грошей вже не залишилося.

– Будемо звертатися до тернополян активізуватися і почати колективно збирати гроші. Потреби є, хлопці звертаються, от ми закупили тканину – 300 метрів на весняні форми, їх треба пошити. Щоб заплатити за пошиття – треба мати ці гроші. А цехи шиють дуже довго, щоб навесні мати форму, ми маємо починати шити вже. Поки не зберемо гроші, ми не зможемо цього зробити. Дизельне пальне, перев’язувальні матеріали, гроші на пошиття і продукти, що не псуються – це зараз найактуальніше, – каже Лілія Мусіхіна.

Допомогу бійцям на Схід та мешканцям Маріуполя можна приносити в штаб Самооборони майдану, що знаходиться на вулиці Грушевського у Тернополі, поблизу третьої школи.