додому АТО Волонтерам потрібні металеві труби, аби робити буржуйки для АТО

Волонтерам потрібні металеві труби, аби робити буржуйки для АТО

874

vlcsnap-2014-10-07-16h35m01s112Теплі речі вкрай необхідні українським бійцям на Сході. Одяг можна приносити на другий склад допомоги бійцям АТО, що знаходиться на вулиці Академіка Дністрянського,10 на Східному масиві Тернополя. Волонтери звертаються до тернополян: хто має металеві труби, приносьте їх на склад. З них будуть робити буржуйки і відправлятимуть на Схід. Потребують в логістичному центрі й робочих рук.

Попри оголошене перемир’я війна триває, кажуть в логістичному центрі, відтак просять тернополян не зупинятися і допомагати бійцям на Сході. Наразі їм вкрай необхідні теплі речі.

– Самі теплі і хороші речі йдуть бійцям в зону АТО. Друге – такі тоненькі речі йдуть для біженців, які там під Харковом, чи де там вони знаходяться. А шмати, лахи йдуть на порізку, на сітки маскувальні. Тобто, ми їх ріжемо, красимо і чіпляємо до цього. Прохання телефонувати до нас. Ми маємо вже можливість своєю машиною навіть під’їхати до людей додому і забирати ці речі. Акт передаємо прийому-передачі кожній людині, що приносить нам речі, – розповідає  представник Об’єднання заради громади «Ядро» Тарас Білан.

Крім цього в логістичному центрі просять приносити труби діаметром від 200 міліметрів. Вони можуть бути навіть ржаві, з них робитимуть буржуйки для бійців на Сході.

– В нас є велика площа. Є електрозварювальники, вони б могли робити буржуйки для наших хлопців в АТО. Це їм дуже необхідно, але ми не маємо такої кількості металу. Тобто, якщо десь в когось лежить простий кусок великої труби – приносьте. Ми у Вас візьмемо її по акту і потім з військововї частини Вам обов’язково віддзвонять – ця труба ніде не пропаде, але це дуже допоможе хлопцям, які там знаходяться в таких умовах. Вони ж не будуть в зоні АТО варити собі буржуйку, вона невеличка, кинули собі в БТР чи БМР переїхали в іншу частину і знову можна грітися, – каже Тарас Білан.


Логістичному центру вкрай необхідні також робочі руки.

– Ми повинні готуватися до серйозної зими. Ми маємо готуватися до того, що ми маємо планувати свій час. Якщо волонтер може прийти раз в місяць – це дуже добре, але він може кожного місяця прийти раз в місяць. Телефон call-центру є. Можна дзвонити і казати – я можу післязавтра. Робота для людини найдеться було б бажання. Просто щиро говорити – я можу дві години, чи я можу – годину. Так можна спланувати роботу і зробити щось корисне для держави, – каже Тарас Білан.

Детальнішу інформацію про те яка допомога потрібна бійцям АТО можна отримати за номером гарячої лінії логістичного центру -097-205-50-55.