додому благоустрій Вирубку дерев у Старому парку Тернополя зупинили

Вирубку дерев у Старому парку Тернополя зупинили

872

vlcsnap-2014-12-08-17h33m25s170Вирубку дерев у Старому парку зупинили. Законність дій підрядника перевіряла спеціально створена комісія. Ситуацію, кажуть, дослідили. Сьогодні звітують про результати.

До того, як тернополяни підняли галас, у Старому парку встигли зрізати 6 із запланованих понад півсотні дерев. Комісія, яку створив міський голова, обстежила місце та перевірила документацію, якою керувався підрядник. Вона законодавству відповідає, каже голова комісії, начальник міського управління культури і мистецтв Олександр Смик. Показує і звернення від мешканців вулиці Петрушевича, які просили зрізати дерева.

– Я сам виїздив, і, перш за все, здивувався, як людина. Там дерева не зовсім трухняві були, ясени, абсолютно, так, як нам показував директор тих парків, але крона сама на відстані 2-3 метрів починала гнити. Тому екологи дали такий висновок. І вони дійсно були правильно зрізані, бо несли небезпеку на вулиці, – розказує заступник міського голови Тернополя Олександр Смик.


Більше того, згідно з законодавством, зрізати дерева мали до початку будівництва підпірної стіни, каже Олександр Смик. Попри це комісія вирішила: вирубувати насадження припинять. В дерев, яких зрізати не встигли, лише впорядкують крони. На місці вирубаних мають посадити кущі і провести благоустрій. За невідповідність донесеної до відома керівництва інформації з реальним станом справ начальник “Об’єднання парків культури і відпочинку Тернополя” отримав догану. Цей випадок став останньою краплею. Відтепер дерева у міських парках зрізатимуть лише з дозволу начальника управління культури і мистецтв.

– Виданий наказ по управлінню культури про мораторій вирубки всіх зелених насаджень в парковій зоні. Тобто з цього дня без узгодження з начальником управління не буде вирубане жодне дерево в парковій зоні, окрім тих, які потребують, чи там аварійний буде стан, чи надзвичайний стан, коли буревії чи щось подібне, – каже Олександр Смик.