додому надзвичайне Браконьєра, який мав кілометр сіток та виловив 50 кг риби з ікрою,...

Браконьєра, який мав кілометр сіток та виловив 50 кг риби з ікрою, затримали “на гарячому”

900

vlcsnap-2015-05-08-17h33m36s234Браконьєрський промисел риби в Чортківському районі виявили громадські активісти. З 1 квітня на Тернопільщині нерест, відтак ловити рибу на водоймах області заборонено. На ділянці Серету між селами Скородинці-Бичківці активісти затримали на гарячому браконєра, там знайшли близько кілометра сіток і 50 кілограмів риби з ікрою.

В заплаві річки Серет, на межі сіл Скородинці і Бичківці Чортківського району, громадські активісти на гарячому затримали браконьєра, виявили 14 браконьєрських сіток довжиною 50-70 метрів кожна та 50 кілограмів риби з ікрою. Збитки нанесені природі сягають більше 10 тисяч гривень, каже Андрій Об’єщик.

– З 1 квітня нерестова заборона. Дана ділянка заборонена для рибальства, там вона підпадає під нерестилище. Дійсно вона там мілководна, там нереститься риба, добре прогріта ділянка. На цю саме ділянку виставили сітки. Напевно браконьєри добре знали, що там заходить риба на нерест і її можна легко виловити. Получилося так, що дійсно улов був хороший – 50 кілограмів риби із числа видів, переважно був карась, великого розміру лящі. Всі види риб практично з ікрою, – розказує директор громадської організації «Протидія корупції та моніторинг екології «Скеля» Андрій Об’єщик.

Оскільки браконьєри перегородили більше, ніж 2/3 площі водойми цими сітками ще й в період нересту, громадські активісти вважають, що за таке порушення має бути кримінальна відповідальність, каже Андрій Об’єщик.

– Було 14 сіток, 50-70 метрів кожна, сітки були ручної роботи. Тобто, це був почерк професіоналів. Коли ми з мішків повисипали рибу, сітки були всі акуратно складені. Таких браконьєрів, які уміло збирали сітки нам не попадалися ще, – каже Андрій Об’єщик.

Нерестова заборона діятиме на Тернопільщині до 10 червня.