додому Новини На тернопільських ринках капуста для квашення вартує від 10 до 15 гривень...

На тернопільських ринках капуста для квашення вартує від 10 до 15 гривень за кілограм

54

На тернопільських ринках — сезон квашеної капусти. Прилавки заставлені свіжими видами найпоширенішої овочевої культури, адже саме зараз час робити запаси на зиму. Тут можна придбати як цілу головку капусти, так і одразу посічену на спеціальному апараті. Вартість останньої – 15 гривень за кілограм. Ціна тримається стабільною ще з початку жовтня, адже врожаю цього року вдосталь. Продавці кажуть: якщо капуста подорожчає, то лише ближче до зими, коли вдарять морози.

“Минулого року капуста була дорожче ще так раз. Стартувала вона по 30 гривень і дійшла майже до 50. Бо минулого року не було стільки капусти,” – розповідає продавчиня Ольга. 

Поки ж люди купують багато — по п’ять-десять, а то й більше кілограмів за раз, розповідає Ольга. Не січена капуста на тернопільському ринку – дещо дешевша. Ціна коливається від 10 до 13 гривень за кілограм. На прилавках найчастіше зустрічається сорт “Агресор”. Кажуть, підходить як для квашення, так і для маринаду й салатів. Його вирощують в нашій області — в Кременецькому районі, а також на околицях Тернополя.

“Село Лози. Ми постійно в нього беремо. Також є в нас Тернопільська Плотича. Для квашення це взагалі супер сорт. Це йде середньопізній сорт “Агресор”. Він навіть якщо зберігається головками, то зберігається до кінця сезону січня місяця,” – розповідає продавець Ігор. 

Поруч із капустою на ринку одразу продають і січену моркву — її додають під час квашення. Кілограм коштує близько 30 гривень. Покупців цьогоріч не бракує: люди зізнаються, домашня квашена капуста — це смак дитинства.