додому Новини Мікрохвильові печі – обов’язковий помічник на сучасній кухні

Мікрохвильові печі – обов’язковий помічник на сучасній кухні

74

Незамінним атрибутом будь-якої кухні є мікрохвильова піч. Її переважно використовують для розігріву готових страв та заготовок, але деякі господині використовують цю техніку для приготування, забезпечуючи відповідні умови для отримання якісної страви. Пристрої, що випускаються сьогодні, доповнюються великим набором функцій і додаткових можливостей.

Деякі з них можуть замінити мультиварку або гриль, можна активувати функцію розморожування або швидкого розігріву. З усіма варіантами найзручніше ознайомитися на сайті https://www.foxtrot.com.ua/uk/shop/mikrovolnovki.html, де заразом вдасться зробити вибірку і зробити покупку. Після покупки вдасться без проблем урізноманітнити меню та проводити експерименти.

Типи мікрохвильових печей

Сьогодні виділяють такі чотири великі категорії подібної техніки:

  1. Звичайні (соло). Найбільш простий та бюджетний варіант, де додаткові функції відсутні. Техніка не вимоглива у догляді переважно підходить для розігріву їжі;
  2. Із грилем. Незамінний інструмент для створення апетитної та хрусткої скоринки. Як нагрівачі може бути ТЕН або керамічний елемент, вбудований у верхню частину корпусу;
  3. З конвекцією. У задній стінці встановлений вентилятор для поширення гарячого повітря на всій камері. Відмінний спосіб щось випікати або особливим способом готувати;
  4. З грилем та конвекцією. Універсальне рішення, адже базовий функціонал доповнюється готовими програмами для випікання та приготування.

У кожного з варіантів свої особливості та призначення, тому не потрібно переплачувати, якщо не доведеться користуватися різними функціями.

Параметри вибору мікрохвильової печі

Одним із перших параметрів вибору є габаритні розміри. Вони підбираються виходячи з того, де і як саме встановлюватиметься техніка. Об’єму до 15 літрів достатньо для однієї людини, для невеликої родини варто вибирати 20-23 літри, а для чотирьох і більше осіб – від 25 до 28 літрів. Більші моделі можна використовувати в точках громадського харчування.

Параметр потужності від 460 до 1680 Вт. Чим потужніший пристрій, тим швидше можна організувати нагрівання або приготування страви. Крім того бувають різні способи відкривання, адже кнопка, відкидні або навісні дверцята, а також моделі, що стоять окремо або вбудовуються. Окремо варто звернути увагу на метод керування, адже є кнопки, механічна панель у вигляді тумблерів або сенсорна панель.

Внутрішнє покриття – ще один із критеріїв вибору. Виробники використовують емаль, нержавіючу сталь, кераміку та біокерамічну емаль. Деякі моделі доповнюються антипригарним покриттям, швидким стартом, відкладеним запуском і навіть підсвічуванням.

*на правах реклами