додому Новини Борщ, деруни та млинці: такі українські страви готували учасники студентського “Мастер Шефу”

Борщ, деруни та млинці: такі українські страви готували учасники студентського “Мастер Шефу”

659

Борщ, деруни та млинці: ці українські страви готували учасники студентського “Мастер Шефу”. Так проходила боротьба за першість у межах змагання “Батл Гуртожитків” Тернопільського національного педагогічного університету. Участь взяли у змаганнях чотири команди, до складу входили хлопець та дівчина, які представляли свій гуртожиток. Більше про цю боротьбу на кухні, знає наш – Назарій Голуб.

Чотири команди та дві години на те, щоб приготувати традиційні українські страви: борщ, деруни та млинці. Ось такі умови змагань у студентському “Мастер Шефі”.  Володимир та Єлизавета представляють гуртожиток номер два.

“Майже вже закінчили готувати борщ, як на диво, дуже швидко. Я гадала, ми це будемо довше робити, але ми розслаблені, не метушимось ми у власному гуртожитку, в рідних стінах. Моя бабуся буде в шоці, що я так вмію готувати”, – розповіла нам Єлизавета.

Дівчина відповідає за процес приготування борщу та налисників, а ось її напарник по кухні Володимир готує деруни. Хлопець розповідає: робить це за особливим рецептом.

“Це рецепт, нашої сім’ї, я його привіз із самого Донбасу, це незвичайно. Туди входить картопля, яєчко, і ще курка, вона фаршем перебита. І виходить так, коли люди його будуть їсти, вони не будуть відчувати тільки картоплю, а й курку”, – поділився рецептом Володимир.

А ось уже на іншій локації працює Юлія, вона учасниця команди із третього гуртожитку. Дівчина говорить: відповідає за усі три страви, тому часу у неї небагато.

А ось хто не спішить та впевнений у своїй перемозі – це Борис. Хлопець представляє команду четвертого гуртожитку, його напарниця довірила хлопцю готувати деруни. Про те, що страва буде смачною студент не сумнівається, адже в університеті вивчає кулінарію.

“Вдома трохи готував, а зараз в мене пари є української національної кухні, де ми готуємо, власне, ми це все проходили”, – зазначив Борис.

Після завершення часу судді будуть оцінювати страви студентів за трьома критеріями: подача, смак та приготування страви.

“Батл гуртожитків складається з трьох етапів змагань: спортивні змагання, інтелектуальний батл, та, як завершення, у нас буде проводитися творчий конкурс”, – розповіла Діана Маркута, заступниця голови профспілкової організації студентів ТНПУ ім. В. Гнатюка.

Як розповідають організатори, відбулося наразі тільки два змагання. Студентів очікують, ще інші випробовування, а саме конкуренція із спортивних видів спорту та інтелектуальних. Завершенням боротьби за першість стане благодійний концерт, де буде відомо, хто виграв титул “Найкращий гуртожиток педагогічного університету 2024 року”. Проте відбудеться це орієнтовно у квітні, говорять організатори.