додому освіта 15 абітурієнтів Тернопільщини цьогоріч отримали по 200 балів за тестування ЗНО

15 абітурієнтів Тернопільщини цьогоріч отримали по 200 балів за тестування ЗНО

487

Із них вперше найвищий результат отримали не лише з математики, української мови, фізики чи біології, а і з хімії. Зараз організатори ЗНО підбивають підсумки цьогорічного тестування.

Зовнішнє незалежне оцінювання учасники складали з 3 до 27 червня. В Тернопільській області створили дев'ятнадцять пунктів тестування, а участь взяли близько семи з половиною тисяч абітурієнтів. Організатори кажуть, загалом учасники з тестуванням впоралися. Вони були організовані: вчасно приходили у пункт тестування і мали з собою всі потрібні документи. Зовнішнє незалежне оцінювання надалі будуть удосконалювати. Одне із питань, яке розглядатимуть, – перелік документів для участі у ЗНО.

Юрій Шайнюк, заступник директора ТОКІППО з питань ЗНО та моніторингу якості освіти: "Абітурієнт забував документ, що засвідчує особу, навіть не стільки забував, скільки здавав його на переоформлення або загубив під час вступної кампанії паспорт і приходив на тестування без документа, що засвідчує особу, тобто тут потрібно думати, можливо, замінити його іншим документом".

Цьогоріч на ЗНО знову використовували металошукач. Для цього під час тестування запровадили спеціальну технічну перерву. В абітурієнтів шукали шпаргалки, книги, посібники і електронні засоби.

Юрій Шайнюк, заступник директора ТОКІППО з питань ЗНО та моніторингу якості освіти: "Треба боротися із списуванням. Наші абітурієнти намагаються користатися цим. І ми, на жаль, видалили шість абітурієнтів, які чи намагалися, чи мали при собі технічні засоби, мобільні телефони, шпаргалки, що є заборонено процедурою проведення тестування, регламентом роботи пункту тестування".

Загалом до організації тестування в Тернопільській області долучилося близько тисячі педагогів. У Тернополі не лише складали тести, а й перевіряли виконане з англійської мови та української мови і літератури.