додому надзвичайне Двоє людей втопилось у водоймах області минулого тижня

Двоє людей втопилось у водоймах області минулого тижня

782

Двоє людей потонули у минулі вихідні на водоймах області. 11 травня на річці Дністер поблизу села Сновидів Бучацького району втопився 40-річний чоловік, того ж дня в ставі села Сураж, що на Шумщині потонув місцевий мешканець. Рятувальники застерігають, відпочиваючи на воді, найперше не вживати спиртного, адже найчастіше саме це і стає причиною утоплення. А також – дотримуватись правил безпеки на воді.

Саме утоплення посідають третє місце серед причин смерті від ненавмисних травм, розповідають рятувальники. І діти займають далеко не останнє місце у цій статистиці. Запобіжні заходи елементарні й відомі всім, проте, з настанням чергового пляжного сезону, статистика лише збільшується. З початку цього року на водоймах Тернопільщини загинуло 8 людей, останні випадки трапились 11 травня.

– 11 травня на річці Дністер в околицях села Сновидів Бучацького району виявлено тіло мужчини 1973 року народження. Того ж дня в ставі села Сураж Шумського району втопився місцевий мешканець 1957 року народження, – розповідає помічник начальника управління ДСНС України в Тернопільській області по зв'язках з громадськістю Ірина Крупа.

Найчастіше причиною утоплення стає нехтування елементарними правилами безпеки на воді. Найперше – не можна залишати дітей без нагляду, вживати спиртні напої, запливати на глибину, перегріватися або переохолоджуватися, купатися під час шторму, стрибати з пірсів та інших підвищень.

– Відпочиватим потрібно тільки у спеціально відведених та визначених місцевими органами державної влади місцях. Купатись краще у  безвітряну погоду при температурі води не нижче 18 градусів, температури повітря не нижче 24 градуси. Перед тим, як пірнати у воду, переконайтесь у достатній глибині вдоймища та безпеці дна. Не залишайте без нагляду дітей, не вживайте спиртних напоїв, – радить Ірина Крупа.

На Тернопільщині зареєстровано близько тисячі ставків та озер, 26 водосховищ, більше 6 тисяч кілометрів протяжності річок. Проте, не усюди безпечно купатись чи плавати, не всі водойми забезпечені необхідною кількістю рятувальників та рятувальним обладнанням: човнами, рятувальними колами та мотузками.