![м'ясо](https://tv4.te.ua/wp-content/uploads/2025/02/miaso.jpg)
М’ясні страви є не тільки корисними з можливістю насититись, але й стануть чудовим інструментом, щоб гарно прикрасити стіл та здивувати гостей. Досить часто центральним елементом столу є запечене м’ясо в духовці, яке не так складно готувати, а результат буде дивовижним. Тим більше є можливість експериментувати зі шматками та видом м’яса, гарніром та заправкою.
Один із рецептів передбачає використання гірчиці. Додатково м’ясо запечене в духовці можна промаринувати перцем та медом, щоб створити унікальні аромати та ідеальні смакові якості. Овочі до такої страви підходять ідеально, причому їх краще запікати і попередньо тонко нарізати. Альтернативним рішенням може стати картопляне пюре.
Інгредієнти
Попередньо потрібно купити та підготувати наступні інгредієнти:
- свинина одним шматком (близько 1 кг);
- оливкова олія (2 столові ложки);
- сіль (2 чайні ложки);
- гірчиця від виробника Торчин “Міцна” (50 грам);
- часник (3 зубчики);
- мед (1 чайна ложка);
- чорний мелений перець (половина чайної ложки);
- сіль (2 чайні ложки).
За бажання можна використовувати різні комбінації маринаду, купувати готовий маринад чи приправу до м’яса.
Порядок приготування
Попередньо потрібно підготувати маринад із використанням гірчиці та меду. Це дозволить зробити м’ясо м’яким, соковитим та смачним загалом. У тарілку потрібно налити оливкову олію, додати сіль, мелений та запашний перець. Наприкінці потрібно додати гірчицю від Торчин «Міцна» та ложку меду. Все це слід ретельно розміщувати та створити однорідну масу.
Під запікання бажано вибрати відповідні види м’яса: спину, окіст або багаття. Бажано зробити кілька надрізів на м’ясі, щоб маринад глибоко проникав у нього. Не зайвим буде надрізи помістити шматочки часнику, що дозволить створити приємний аромат м’яса.
Шматок м’яса потрібно натерти рясно маринадом, загорнути у фольгу і поставити в холодильник. Найкраще, щоб м’ясо маринувалося цілу ніч. Перед запіканням духовку прогріти до 180 градусів. Запікання можливе в рукаві, фользі або на спеціальній поверхні. Оптимальна формула запікання – 1 кг м’яса слід запікати 1 годину. Наприкінці за 10 хвилин потрібно зняти фольгу або просто відкрити м’ясо, щоб воно отримало відповідну рум’яну скоринку.
Бажано перед подачею нарізати м’ясо на скибочки, адже так воно швидше охолоне, і гості зможуть побачити ідеальне прожарювання. Ніжна структура м’яса гарантована, як і приємний аромат та смак, доповнений унікальним поєднанням гірчиці та меду.