додому Новини Вчитель фізкультури з Копичинецької громади виграв для своєї школи сучасний спортінвентар

Вчитель фізкультури з Копичинецької громади виграв для своєї школи сучасний спортінвентар

275
Вчитель фізкультури Копичинецького ліцею №1 Михайло Забчук став одним з переможців у всеукраїнському проєкті “Грай за рівність”. Педагог не лише пройшов інтенсивний 4-денний тренінг, а й виграв для своєї школи сучасний спортивний інвентар, який дозволить проводити заняття у 6 модулях НУШ, повідомили у міській раді.

Загалом тренінгову програму, яка допоможе створити гендерно-рівні умови на уроках фізичної культури, пройшли 80 вчителів із 24 областей України.

“Коли побачив, що відкрито прийом заявок на “Грай за рівність”, одразу подав всі документи. Бо завжди мріяв створити середовище, де кожна дитина, незалежно від статі, почувається рівною на спортивному майданчику чи в спортзалі. Адже саме ми, вчителі, часто впливаємо на мотивацію та мрії наших учнів. Проєкт Klitschko Foundation дав мені інструменти та знання, щоб це втілити”, – розповів Михайло Забчук.

Під час тренінгів значна частина інтенсивних занять була присвячена розвитку у вчителів навичок заохочувати своїх підопічних до занять спортом. Після завершення навчання всі учасники проєкту реалізують локальні спортивні ініціативи у своїх школах: змагання, челенджі, фестивалі та конкурси.

Довідково. Ініціатива “Грай за рівність” успішно реалізується з 2022 року. Завдяки їй вчителі фізичного виховання залучили понад 20 000 дітей з різних регіонів України до спортивних активностей. Цей проєкт покликаний допомогти побачити не лише учениць, які потребують підтримки на уроках фізичного виховання, а й особистість – без штампів, ярликів та стереотипів.