додому Новини Які професії найзатребуваніші на Тернопільщині – розповіли у Центрі праці

Які професії найзатребуваніші на Тернопільщині – розповіли у Центрі праці

966

Невдовзі перед випускниками шкіл постане важливий вибір – вибір професії. Дехто із випускників уже знає, ким хоче стати. Але є й такі абітурієнти, які ще не визначилися у пошуку спеціальності, яка буде приносити не тільки задоволення, а й високу заробітню плату. Про те, які зараз найбільш актуальні професії та чи змінилися вони у період великої війни – далі.

Вибір професії – один із найважливіших кроків у житті кожної людини. Це питання, до якого потрібно підійти відповідально, адже важливо знайти не тільки цікаву і добре оплачувану професію, а й затребувану на ринку праці, розповідають в обласному центрі зайнятості.

Перед вибором професії нині стоять випускники шкіл. Дехто із абітурієнтів уже вирішив, ким хоче стати і впевнено крокує до поставленої мети. Однак є ті, які ще в активному пошуку свого трудового шляху. У період повномасштабної війни ринок праці переживає глобальні зміни. До прикладу, цьогоріч , у порівнянні із 2022 роком, кількість вакансій зменшилась на 25%. Наразі більш затребувані професії на Тернопільщині – робітничі.

Служба зайнятості Тернопільщини допомагає молоді у пошуку близького до душі фаху. Якщо абітурієнт ще не визначився із вибором спеціальності, то йому можуть допомогти профорієнтатори та психологи центру зайнятості. Такими послугами цьогоріч вже скористалися 686 старшокласників міста.