додому Новини Помер засновник і художній керівник Галицького муніципального камерного оркестру Василь Феленчак

Помер засновник і художній керівник Галицького муніципального камерного оркестру Василь Феленчак

1561

Сьогодні не стало Василя Феленчака – українського музиканта, диригента, засновника і художнього керівника Галицького муніципального камерного оркестру. Народився у с. Нагірянка Чортківського району.

Закінчив Тернопільське музичне училище імені С. Крушельницької і Таджицький державний інститут мистецтв імені Мірзо Турсун-заде. Працював у симфонічному оркестрі Томської філармонії.

Став лауреатом міжнародного фестивалю класичної музики «Празька весна».
Після повернення до Тернополя в 1986 р. працював викладачем Тернопільського державного педагогічного інституту імені В. Гнатюка та Тернопільського музичного училища імені С. Крушельницької. На базі музично-педагогічного факультету створив ряд інструментальних ансамблів: фортепіанне тріо, струнний квартет, ансамбль скрипалів, камерний оркестр, підготував ряд висококваліфікованих музикантів, серед яких народні артистки України О. Пекун, Н. Бучинська, співак Л. Чермак, артисти провідних оперно-симфонічних оркестрів України А. Ваславський, І. Муха, Н. Стець, Л. Фещак та ін. У творчому здобутку 100 аранжованих творів для камерного оркестру та солістів. У 1996 р. за високу професійну майстерність, вагомий внесок у відродження української музичної культури удостоєний звання «Людина року». У листопаді 2016 президент України підписав указ про присвоєння почесного звання народного артиста України. 20 березня йому було б 75. Наші співчуття рідним і близьким….