додому Новини БРИФІНГ РАДИ ШТАБУ ОБОРОНИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ (17.03.2022)

БРИФІНГ РАДИ ШТАБУ ОБОРОНИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ (17.03.2022)

1033
БРИФІНГ РАДИ ШТАБУ ОБОРОНИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ 17.03.2022:
– «Велике переселення» підприємств з східної і центральної України на Тернопілля триває. Маємо 52 заявки від бізнесів, які хочуть продовжити свою діяльність на території нашого краю. 19 підприємств практично вже в роботі, 2 – вже запустили свою роботу.
– На Тернопільщині працюватиме 10 бригад Червоного Христа Норвегії, які будуть навчати наших медиків правильно лікувати, а також приймати поранених у госпіталях.
– Троє вчителів-переселенців почали працювати у освітніх закладів Тернопілля.
– Виплата пенсій триває, 300 пенсіонерів з числа переселенців вже оформили всі необхідні документи і будуть отримувати її в Тернопільській області.
– Інфраструктуру Тернополя готують до роботи в критичних ситуаціях. Працівники КП «Тернопільводоканал» оглядають та ремонтують колонки-качалки. Їх працює 41, ще 5 невдовзі відновлять свою роботу.
– Дякують тернополянам, які гостинно приймають переселенців. Людей, які стрімко штучно завищують ціну на оренду житла, закликають цього не робити. 0800 501 007 – за цим номером, або ж написавши міському голові у соцмережах, можна поскаржитись на недобросовісних орендодавців.
– Переселенцям пропонують надати інформацію про свою професію та освіту, їм, спільно з центром зайнятості, пропонуватимуть роботу.
– На період дії військового стану від плати за розміщення зовнішньої реклами звільнили власників бордів, сітілайтів, якщо вони розміщуватимуть соціально важливу для міста і країни інформацію.
– 16 вагонів муки по 68 тон відправили на Харків, Запоріжжя та Київ.
– Оперативна ситуація на Тернопільщині, проте активізувались шахраї, Від імені керівників військових адміністрацій вони надсилають смс з проханням перерахувати кошти на певні рахунки. Поліція працює над тим, аби ці рахунки заморозити. Дзвінки надходили з Дніпропетровщини. Триває досудове розслідування.
– Також є інформація про можливе розкрадання ліків, до її перевірки залучають управління стратегічних розслідувань та інші спецслужби. На людській біді не дозволять заробляти. – Зменшилась робота закладчиків, понад десяток таких притягнули до відповідальності.
– Поліція працюватиме по питаннях збільшення цін. Разом з податковою за скаргами людей будуть проводити обстеження щодо необгрунтованого ціноутворення. Якщо буде спекуляція – порушники будуть відповідати.