додому ОБИРАЄМО ЖИТТЯ! Як зробити антисептик самостійно: рекомендації ВООЗ

Як зробити антисептик самостійно: рекомендації ВООЗ

1572

Ще на початку карантину знайти звичайний антисептик у місцевій аптеці було зовсім непросто. В умовах ажіотажу та паніки – він поступово зникав з полиць. Навчитися самостійно зробити його вдома стало завданням для кожного.  У Всесвітній організації охорони здоров’я  поділились рекомендаціям, як приготувати санітайзер. 

На літр антисептика Вам знадобиться:

  • етиловий спирт 96% — 833 мл
  • перекис водню 3%— 42 мл
  • гліцерин 98% — 15 мл
  • дистильована або кип’ячена вода

Змішайте разом інгредієнти та додайте трохи кип’яченої води. ВООЗ радить робити це у посудині зі скла або нержавійної сталі, а зберігати антисептик краще в скляних або пластикових пляшках з корком або кришкою. Отриману суміш зручно розлити в маленькі пляшечки, щоб носити з собою.

Як правильно наносити антисептик на руки

Нанесіть необхідну кількість антисептику на долоні, або вони були вологі, а після цього ретельно розтираємо, не забуваємо про ділянки між пальцями.

При цьому головний санітарний лікар Віктор Ляшко зауважив, що просто збризнути антисептиком руки – не ефективно.

“Щоб використання було раціональним, потрібно застосувати 2,5-3 мл антисептику, а після цього протерти руки. Саме така кількість рідини дозволить мати вологі руки протягом 20-30 секунд” – наголосив він. 

Додамо, що використовувати антисептик слід тоді, коли у вас не має можливості помити руки милом. Оскільки він  пересушує шкіру, після використання радимо наносити крем для рук.