додому Новини Як вдосконалити національну систему охорони здоров’я говорили на форумі у Тернополі

Як вдосконалити національну систему охорони здоров’я говорили на форумі у Тернополі

1557

Як вдосконалити національну систему охорони здоров’я говорили на медичному форумі у Тернополі. Захід організувала громадська організація “Фундація інноваційного лідерства”. Спільно з представниками сфери охорони здоров’я підбили підсумки медичної реформи у 2018 році та окреслили головні завдання на рік наступний.

Починаючи з часів незалежності в Україні робилися точкові спроби запровадити окремі зміни в галузі медицини. Однак комплексної та стратегічної реформи не було.

Впродовж 2016-2017 років її вдалося запустити. Багаторічні очікування громадян та запит на реформи, які реалізуються не за один день чи місяць, викликали немало критики.

А вже за результатами 2018 року ряд областей прозвітувало про успішність проведення медичної реформи, зокрема її первинної ланки. Є серед них і Тернопільщина.

– Для Тернополя, для міської ради Тернополя здоров’я людей є одним із пріоритетів, тому в нас вже кілька років діє програма “Здоров’я тернополян” і ми з року в рік збільшуємо капітальні видатки. Мені приємно, що в нас кожного року збільшується суми вкладених інвестицій як державних, як місцевих, так і приватних. Приємно те, що ця програма дає свої результати. Сьогодні в Тернополі народжуваність переважає смертність, сьогодні є поступове зростання тривалості життя, – говорить міський голова Тернополя Сергій Надал.

Медичний форум, який відбувся сьогодні у Тернополі, громадська організація “Фундація інноваційного лідерства” спільно з представниками місцевої влади планує провести у всіх регіонах України.

Підсумковий Всеукаїнський форум наприкінці року відбудеться у Києві.

Його мета, кажуть організатори – показати результати медичної реформи і посприяти її подальшому проведенню задля вдосконалення національної системи охорони здоров’я.