додому Новини Через карантин віряни звільнені від обов’язку сповіді та причастя напередодні Великодня, –...

Через карантин віряни звільнені від обов’язку сповіді та причастя напередодні Великодня, – глава УГКЦ

2603

Церква на час карантину звільняє вірян від обов’язку сповіді і причастя. Про це повідомив глава УГКЦ Блаженніший Святослав у відеозверненні.

“Навіть у таких обставинах віруючі приходять до священика і просять про святе причастя, і він не має морального права відмовити. Але я прошу вас, не наполягайте. У нинішніх обставинах прошу сповідатися лише в небезпеці смерті. А святе причастя ми зможемо уділяти так, як це приписують суворі правила карантину”, – сказав глава УГКЦ Святослав.

Посповідатися запевнив, люди зможуть після закінчення карантину. У вірян буде на це місяць часу.

Глава Церкви порадив відмовитися від участі в недільних і святкових богослужіннях, а натомість залишитися вдома та долучатися до служб через онлайн-трансляції. Блаженніший закликав не приносити цього року до церкви великодні кошики.

“Ви зможете освятити їх у ваших домівках за допомогою онлайн-трансляцій. Там, де неможливо брати участі в Пасхальному богослужінні, глава родини може свяченою водою покропити ці страви. І будьте певні, ви зможете гідно відсвяткувати свято Христового Воскресіння”, – зазначив Святослав Шевчук.

Дивіться повністю звернення глави УГКЦ Святослава (Шевчука) у відео: