додому Новини Учні Заліщицької державної гімназії вчитимуться за електронними підручниками

Учні Заліщицької державної гімназії вчитимуться за електронними підручниками

1205

Відтепер учні Заліщицької державної гімназії вчитимуться за електронними підручниками. 30 дітей навчального закладу отримали планшети-ноутбуки, в які завантажать електронні версії підручників з природознавства та історії. За такою експериментальною програмою гімназійний клас буде навчатися понад три роки.

Ось такі планшети-ноутбуки отримали 30 дітей з Заліщицької державної гімназії. Також – персональний комп’ютер для вчителя. На електроні носії завантажать матеріали підручників з двох предметів – природознавства та історії, тобто тепер діти не будуть користуватися книжками, підручники замінить планшет.

Програма, за якою будуть навчатися школярі, розрахована на три роки. Згодом планшети поповнять новими електронними підручниками.

– Це апробація електронних підручників. До цього року таких електронних підручників не існувало в Україні, українського походження, маю на увазі. Але те, що в гімназії ми користувалися електоринними підручниками, це факт, – розповідає директор Заліщицької державної гімназії Олександра Войчишин.

Планшети діти будуть використовувати суто в навчальних цілях, розповідає Ольга Хома – начальник управління освіти Тернопільської обласної державної адміністрації.

– Маєте розуміти, що дані ноутбуки-планшети використовуються суто в роботі, до них не підключається інтернет під час роботи з електронними підручниками, щоб діти користуватися тільки тим, що необхідно на уроці.

Заліщицька державна гімназія – єдиний заклад в області, який бере участь у Всеукраїнському експерименті «Електронний підручник для загальної середньої освіти», де звичайні підручники замінюють електронними. Всього в Україні є п’ятдесят навчальних закладів, де впроваджують такі інноваційні підходи.