додому Новини Різдвяні пампухи за рецептом Дарії Цвек

Різдвяні пампухи за рецептом Дарії Цвек

1398

Здавна в Україні господині завжди пекли на Різдво пампухи. У народі казали, що кращими вони вдадуться — тим щасливішими у новому році будуть господарі і вся їх родина. 

Ми ж до різдяного столу пропонуємо вам спробувати приготувати традиційний рецепт від галицької авторки Дарії Цвек.

Інгредієнти:

  • борошно 1 кг.
  • два яйця
  • жовтки 8 шт.
  • масло (розтопити) 100 гр.
  • цукор 100 гр.
  • молоко 500 мл.
  • дріжджі свіжі 100 гр.
  • горілка або коньяк 1 ст. л.

Приготування:

У тепле молоко додаємо дріжджі, 1 ст. л. цукру та 2 ст. л. борошна. Ставимо в тепле місце, щоб опара підійшла. Яйця слід розтерти з цукром, вилити в опару, додати розтоплене масло, поступово борошно та замісити тісто до появи пухірців. А далі – залишити в теплому місці.

Після того, як тісто збільшиться приблизно вдвічі, розкачати (частинами), вирізати коло (якщо немає спеціального дівайсу, то підійде будь-яка склянка).

У центр кожного кола викладаємо начинку з трояндового варення, заліплюємо краї. Викладаємо на присипану борошном поверхню та залишаємо їх, щоб підійшли.

Кидаємо в нагріту сковорідку пампухи. Дарія Цвек рекомендує робити це верхом донизу, злегка притискуючи, щоб вийшло повітря. Смажити в олії їх потрібно з обох боків до золотистого кольору.

Смачного!