додому Новини Реконструкція парку “Топільче”: що вже відремонтували та які об’єкти ремонтуватимуть

Реконструкція парку “Топільче”: що вже відремонтували та які об’єкти ремонтуватимуть

2349

Триває реконструкція тернопільського парку “Топільче”. Зокрема тут оновили сходи, які ведуть з вулиці Миру. Їх капітальний ремонт тривав до кінця 2018 року. Відремонтували і доріжки навколо зоокутка, а нещодавно взялись за реконструкцію так званої “Білої алеї”.

Реконструкцію у парку “Топільче” розпочали ще у 2018 році. Капітально відремонтували сходи, які ведуть з вулиці миру у “Топільче”, а також доріжки навколо зоокутка.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: “Горбатий міст” у Тернополі капітально відремонтують

Капітальний ремонт сходів тривав від початку весни до кінця 2018 року. Він обійшовся міському бюджету у понад 2,5 мільйони гривень.

Цього року міська рада теж виділила кошти на капітальні ремонти у парку. Зокрема майстри вже взялися за реконструкцію так званої “Білої алеї”.

– В цьому році гроші виділені міською радою на ремонт “Білої алеї”, так в народі її прозвали, 450 тисяч. Ремонт вже, до речі, почався. Також сходи, які йдуть до “Зоокутка” – 200 тисяч 800, ремонт почався, – розповідає заступник директора з господарських питань комунального підприємства “Об’єднання парків культури і відпочинку” Василь Романюк.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Де у Тернополі відремонтують міжквартальні проїзди (адреси)

Також цього року у парку “Топільче” мають відремонтувати три мости, кошти на них вже виділили.

– Один місток знаходиться біля “Аквадрому”. Він в аварійному стані. Другий місток находиться, де “Космічне містечко”, а третій місточок знаходиться біля “Білої алеї”, там млин стоїть, – каже Василь Романюк.

Аби створити сприятливі передумови для розвитку парків у Тернопільській міській територіальній громаді та забезпечення комфортного відпочинку тернополян, міська рада затвердила Програму розвитку парків на 2019-2021роки, для виконання якої з міського бюджету передбачене щорічне фінансування.