додому Головні Проект “Хатікошка”, спрямований на стeрилізацію бeзпритульних котів і кішок, розпочали у Тернополі

Проект “Хатікошка”, спрямований на стeрилізацію бeзпритульних котів і кішок, розпочали у Тернополі

2758

Проект “Хатікошка”, спрямований на стeрилізацію бeзпритульних котів і кішок, розпочала соціальна ветклініка “Хатіко”. Проводитимуть операції безкоштовно. Це допоможе не лише зберегти здоров’я тварин, а й скоротити їх популяцію.

Звірята без господарів мешкають там, де ми їх навіть не помічаємо. Для них домівкою стають підвали, горища та смітники. Говорячи про безпритульних тварин ми, зазвичай, маємо на увазі собак. Проте до їх числа входять і інші звірята, коти у тому числі. Добросердечні тернополяни їх шкодують: підгодовують, гріють та захищають. Та все ж, у вуличних умовах інколи їм доводиться непереливки.

– Коти – вони приносять багато користі, але від них бувають і певні складнощі. Котяча популяція, вона дуже швидко плодиться. Коти, вони, так би мовити, дуже погано переносять температурні перепади, вони дуже страждають. І по великому рахунку, вони населяють все та, що ми не бачимо: горища, підвали і так далі. Тобто вони приносять дуже багато користі – винищують комах, щурів, будь-яких гризунів, ми можемо завдячувати, що в нас завдяки безпритульним котам Тернопіль не Нью-Йорк, де щурі ходять неприкрито. Але вже й зараз в Тернополі є велика проблема з цим всім, – каже голова ГО “Друзі Хатіко” Олена Дейнека.

Аби їхня кількість не росла, а також, аби безпритульні коти не хворіли, у Тернополі з’явився проект “Хатікошка”. Про нього розповідає Олена Дейнека – засновниця соціальної ветклініки “Хатіко”. Каже, тут готові тварин безкоштовно стерилізувати. Зараз жінка формує базу локацій, де тернополяни не проти взяти ситуацію із котами під контроль. І закликає небайдужих зголошуватись до участі у проекті.