додому Новини Парк на перетині вулиць Київська, Тарнавського і В.Великого: тернополян запросили до обговорення

Парк на перетині вулиць Київська, Тарнавського і В.Великого: тернополян запросили до обговорення

3850

У Тернополі з’явиться новий парк. Таке рішення прийняли депутати на сесії Тернопільської міської ради, реагуючи на звернення містян. Зелену зону площею 10 гектарів планують облаштувати на розі вулиць Київська, Тарнавського і Володимира Великого.

Наразі триває підготовка документації на земельну ділянку. Паралельно міська рада замовила попередній ескіз, як би цей парк міг виглядати.

У ньому запропоновано облаштування пішохідних ділянок, велосипедних доріжок, пішохідного фонтану, скейт-парку, дитячих та спортивних маданчиків, місць для відпочинку. А також дуже багато зелені та дерев.

Тернополяни можуть висловити свої пропозиції та долучитись до обговорення ескізного проекту на платформі “Електронні консультації”.

– Це не є кінцевий варіант, це не є проектна документація, це попередня візія, як ми цей парк бачимо. Ми хочемо почути думку тернополян, їхні побажання, що в цьому парку додатково потрібно, що потрібно змінити, можливо, що добавити, – розповідає міський голова Тернополя Сергій Надал.

Обговорення триватиме до початку квітня. Далі, підсумувавши всі пропозиції, їх передадуть проектній організації, яка розроблятиме документацію. Перші підготовчі роботи із облаштування нового парку заплановано розпочати вже у цьому році.