додому Новини Міський голова Тернополя відреагував на інформацію про розміщення евакуйованих з Китаю на...

Міський голова Тернополя відреагував на інформацію про розміщення евакуйованих з Китаю на Тернопільщині

5892

У засобах масової інформації поширюється інформація про те, що 98 евакуйованих людей з Китаю привезуть на Тернопільщину в санаторій “Медобори”.

Відтак міський голова Сергій Надал звернувся до голів Тернопільської ОДА та обласної ради щодо запобігання розміщення цих людей.

“Інфекційні відділення міських лікувальних закладів – лікарні швидкої допомоги та дитячої комунальної лікарні, які визначені госпітальними базовими закладами для надання медичної допомоги особам, не готові до надання повноцінної медичної допомоги особам, які відповідають визначенню випадку нового коронавірусу 2019-nCoV, – зазначається у зверненні. –  Додатково повідомляємо, що Тернопільська область – одна з областей України, яка не має обласної інфекційної лікарні, що спричиняє подвійну небезпеку для жителів міста та області. А Тернопільською ОДА та обласною радою, не дивлячись на неодноразові звернення, не виділялися коштів для забезпечення працівників засобами індивідуального захисту, відсутня належна вентиляція та каналізація, не підведено кисень тощо. Тож просимо вжити заходів щодо запобігання розміщення осіб, евакуйованих з Китаю в ТДВ «Санаторій Медобори”.

Джерело: Тернопільська міська рада