додому Новини Книги шрифтом Брайля з’явились у бібліотеках Тернополя у рамках проекту “Почуй мене...

Книги шрифтом Брайля з’явились у бібліотеках Тернополя у рамках проекту “Почуй мене серцем”

1824

“Почуй мене серцем”. Проект із такою назвою розпочали втілювати у Тернополі. На першій зустрічі присутні змогли відчути себе у незвичній ролі. Одягнувши пов’язки, які не пропускають світла, вони на кілька хвилин поринули у світ, в якому живуть незрячі люди. 

Як воно, жити у абсолютній темряві? Зав’язати очі та приміряти на себе образ людини із вадами зору у центральній міській бібліотеці запропонували тернополянам. А ще – спробувати відчути нові образи та емоції, які виникають усередині.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Документальні фільми на різні теми показуватимуть у бібліотеках Тернополя

“Почуй мене серцем” – таку назву має проект, який впроваджуватимуть у бібліотечній системі Тернополя. На першій із зустрічей обговорювали проблеми людей, які мають вади зору. Виступити перед присутніми із Луцька приїхав Віталій Ткачук. Завдяки йому у тернопільських книгозбірнях вперше з’являться книжки шрифтом Брайля.

– Привезли всі книжки, які ми надрукували безкоштовно передали. Бо багато хто їх продає, то ми книги не продаємо. Ми привезли цю літературу для того, щоб незрячі тернополяни та жителі області могли безперешкодно читати ці книжки, – розповідає голова ВОО ВГО людей з інвалідністю “Прозора генерація успішної дії”, співкоординатор “Брайль-студіо” Віталій Ткачук.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Бібліотеки мають стати осередком інформації у громаді

– В нас зараз реально є 17 книг. Після презентації книжки відправляються в відділ обробки і комплектування і після того ми їх передаємо, так як немає великої кількості примірників, не будемо розпорошувати на всі бібліотеки і філії, вони будуть зберігатися в бібліотеці №8 для дорослих, це Лепкого, 6 і люди зможуть ними користуватися, – додає директор Тернопільської міської ЦБС Світлана Козелко.

Проект “Почуй мене серцем” націлений не лише на людей із вадами зору, а й на суспільство, у якому вони живуть. Та має на меті соціалізувати цю категорію людей.