додому Головні До 60-річного ювілею аптеки №78 її можуть закрити

До 60-річного ювілею аптеки №78 її можуть закрити

1741

До 60-річного ювілею відомої у Тернополі аптеки №78, яка розташована на вулиці Руській, 23, її можуть закрити. Такий “подарунок” фармацевтичний заклад отримав напередодні. Річ у тім, що “Тернопільська обласна аптека №78” підпорядковується облраді, а саме приміщення у власності міськради. Наразі аптечний конфлікт вирішується у суді, а працівники закладу закликають владу до здорового глузду.

“Останній шанс на існування аптеки” – такий напис на дверях аптеки №78. У приміщенні закладу – працівники та представники Тернопільського відділу державної виконавчої служби. Ще під час першої спроби виконати судове рішення про звільнення приміщення дійшли компромісу: відтермінувати на десять днів.

Десять днів минуло, проте і сьогодні працівники державної виконавчої служби не змогли виконати рішення суду.

– Виконавча служба склала акт про те, що вона не може виконати рішення суду, і переносить виконання рішення у зв’язку з неможливістю передати певних речовин, які є в аптеці належному зберігачу. Сам стягувач, тобто особа, якій треба передати приміщення за рішенням суду, не може отримати це приміщення, тому що в ньому є наркотичні засоби, лікарські засоби, які прирівнені до наркотичних, а в нього ні ліцензії, ні дозволів – нічого нема. Тому є така об’єктивна обставина, – розповідає юридичний представник КП ТОР “Тернопільська обласна аптека №78” Іван Парубій.

– Аптеці в березні, 8 березн,я все ж таки 60 років. І має бути здравий глузд, я так вважаю. Ми працюємо в правовому полі, тобто час покаже і розставить всі крапки над і, що я можу сказати по даній ситуації, – вважає керівник КП ТОР “Тернопільська обласна аптека №78” Ольга Жеруха.

Отримати коментарі від виконавчої служби нам не вдалося. Нагадаємо, “Тернопільська обласна аптека №78” підпорядковується облраді, а саме приміщення у власності міськради. Наразі аптечний конфлікт вирішується у суді.