додому надзвичайне Дві дівчинки ледь не втопились у Бережанах

Дві дівчинки ледь не втопились у Бережанах

1135

vlcsnap-2015-02-24-17h53m36s223Двох 14-річних дівчат врятували на Тернопільщині. Вони вийшли на кригу водойми в Бережанах і провалилися. Рятувальники просять людей не йти на лід, товщина його через потепління вкрай небезпечна.

– Дві дівчинки, по 14 років, вийшли на кригу і почали стрибати, перевіряючи її міцність, провалилися під кригу. Дякувати Богу, що біля того місця проходив чоловік із жінкою. Чоловік кинувся, почав надавати допомогу так само провалився під кригу, а жінка не впала в паніку, подала гіляку, прибігли хлопці з рятувальної станції і врятували їх, забрали на рятувальну станцію, – розповів начальник рятувально-водолазної служби Тернопыльщини Василь козак.

Товщина криги через потепління на водоймах Тернопільщини вкрай небезпечна, каже Василь Козак і просить людей не виходити на лід.

– Крига дуже небезпечна, але рибаки далі виходять на лід. Хто дивився в інтернеті – показували озеро з висоти пташиного польоту, то там вже утворилося три проталини, крига пішла. Зараз трохи вітру і почне все танути, ми просимо не виходити на кригу, вона тане від берегів, а це дуже небезпечно, не пускайте дітей самих без нагляду, – каже Василь Козак.

Цього року на Тернопільщині на водоймах загинуло дві людини. 24 січня водолази Чортківської рятувальної станції з річки Серет підняли тіло 39-річної жінки, а 29 січня в Хоросткові в потічку знайшли ще одного потопельника.