додому Головні В усіх центрах служби зайнятості України із січня 2019 року працюють кар’єрні...

В усіх центрах служби зайнятості України із січня 2019 року працюють кар’єрні радники

1614

Ті, хто вміють шукати роботу. В усіх центрах служби зайнятості України із січня 2019 року працюють кар’єрні радники. Їх головним завданням є підвищення конкурентної привабливості безробітних. Люди, які виконуватимуть функції кар’єрних радників, вже пройшли навчання та приступили до роботи.

Кар’єрні радники для українців – нове поняття. Із нового року вони розпочали свою роботу у всіх центрах служби зайнятості України. Згідно з задумом, нові обов’язки з’явились у частини фахівців цих установ. Кар’єрні радники стають особистими консультантами осіб, які шукають роботу, зареєстрованим безробітним, а також тим, які мають роботу, але бажають її змінити.

Кар’єрний радник буде помічником людини, яка шукає роботу, щоразу, коли б та не звернулася до служби зайнятості. Вони повинні допомагати їй усвідомити власні сильні особистісні якості, самостійно визначити наявні конкурентні переваги, здібності та навички. Це допоможе кар’єрному раднику спільно з клієнтом скласти індивідуальний план надання послуг чи план працевлаштування.