Ветсанексперти тернопільського ринку розповіли, як перевіряють продукти на безпеку. За словами фахівців, у покупців завжди є ризик принести до себе на кухню неякісний продукт. Як не допустити цього дізнавалась Христина Коваль.
Робота ветсанкабінетів на тернопільському міському ринку починається о 5:30: саме в цей час на ринок доставляють свіже м’ясо. У продаж воно не потрапить, поки ветеринари його не перевірять. Крім м’яса, обов’язково перевіряють фрукти, овочі та молочні продукти – набіл. Для цих цілей в лабораторії є нітратоміри та дозиметр.
Перевірки – аж ніяк не символічні. За словами фахівців, у покупців завжди є ризик принести до себе на кухню неякісний продукт.
Як зазначила провідний лікар ветеринарної медицини з ветсанекспертизи Наталія Остапів, усі ягоди, молочна продукція, м’ясо, фрукти, гриби та інша городина повинні пройти дослідження на радіацію та вміст нітратів. Здебільшого, це стосується чорниці, грибів, які везуть із різних куточків України.
Самі ветлікарі нагадують тернополянам, що перевірити, наприклад, свіжість придбаного м’яса, або наявність шкідливих речовин у щойно купленій помідорі, вони можуть безкоштовно, за умови, якщо продукт куплений на тернопільському ринку.
Зважаючи на це є велике прохання до вас покупці: вимагайте в кожного продавця документ від лабораторії. Не нехтуйте ні своїм, ні здоров’ям своїх діток!