додому Новини Четвертої хвилі мобілізації українців до війська поки не буде

Четвертої хвилі мобілізації українців до війська поки не буде

915

vlcsnap-2014-11-18-15h08m44s71Четвертої хвилі мобілізації українців до війська поки не буде. Так кажуть у Західному регіональному медіацентрі Міністерства оборони України. Попередні три мобілізації, додають, дозволили вкомплектувати Збройні сили людьми у достатній кількості. Також у військові частини української армії почали вводити батальйони територіальної оборони. Серед них і батальйон “Збруч”, сформований із тернополян, який нині дислокується на Харківщині.

– Крім того, в області нашій виконується доручення Президента про те, що військові комісари повинні направлятися в зону АТО. Таких на даний момент вже є 12 комісарів, 8 – вже перебуває в зоні АТО, в тому числі і обласний військовий комісар полковник Катинський, – розповів  офіцер Західного регіонального медіа-центру Міністерства оборони України Василь Лабай.

Щодо четвертої хвилі мобілізації українців до війська – то ближчим часом її не проводитимуть, каже Василь Лабай.

– Для того, щоб була проведена чи оголошена мобілізація, необхідно, щоб був оприлюднений відповідний Указ Президента України, його наразі немає. Після чого цей Указ повинна затвердити Верховна Рада. Верховна Рада в нас ще нова, не приступила до своїх повноважень. Тому на найближчі, як я бачу, тиждень-два-три про мобілізацію говорити немає ніякого сенсу, – каже Василь Лабай.