додому суспільство За спроби відкупитись від інспекторів ДАІ – штраф чи кримінальна відповідальність

За спроби відкупитись від інспекторів ДАІ – штраф чи кримінальна відповідальність

624

Водіїв-порушників, які намагаються відкупитися у працівників ДАІ на місці, без складення протоколу, продовжують виявляти співробітники відділу внутрішньої безпеки ДВБ МВС в Тернопільській області спільно з працівниками УДАІ . Не зупиняє керманичів авто те, що за подібні дії їх можуть притягнути до кримінальної відповідальності.

Нещодавно співробітники відділу внутрішньої безпеки  зафіксували спробу дачі неправомірної вигоди державтоінспектору. Подія сталася у Зборівському районі. Під час нагляду за дорожнім рухом  інспектори ДАІ зупинили водія «Жигулів».  Як з’ясувалося, на автівці були встановлені шини різної модифікації з різними малюнками протекторів. Водій  за нескладання адмінпротоколу намагався дати хабара інспектору ДПС. Даний факт зафіксували правоохоронці. 

ЧИТАТИ ТАКОЖ:   ДАІ – проти водіїв-хабарників

Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Розпочато кримінальне провадження за частиною  1 статті 369 КК України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). Санкція статті передбачає штраф від 500 до 750 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, а це від 8 500 до 12 750 тис. грн.,  або обмеження волі на строк до 4 років, або позбавлення волі на той самий строк, із спеціальною конфіскацією.

Спецоперація із виявлення водіїв, які намагаються уникнути відповідальності за скоєне правопорушення, пропонуючи грошові винагороди інспекторам ДАІ, триватиме і надалі, повідомляє СГЗ УМВСУ в Тернопільській області.