додому суспільство Провокації можливі і на Тернопільщині

Провокації можливі і на Тернопільщині

607

"Майданчик для провокацій – це не лише східні і південні області", – вважає голова Тернопільської облдержадміністрації. Провокації можливі і на Тернопільщині. Очільник області заявляє, зроблять все, аби відзначення 8 і 9 травня пройшли спокійно.

– Хочу звернутися до тернополян, гостей області, мешканців області до того, що в час 8-9 травня буде відбуватися посилений і паспортний ефір, а також контроль транспортних засобів на тих блокпостах, які розміщені на території області. Це робиться з метою безпеки, це робиться з метою упередження  будь-яких випадків, які можуть нести загрози для гостей області та мешканців області, – говорить голова Тернопільської ОДА Олег Сиротюк.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:  8 і 9 травня у Тернополі можливі провокації

За словами очільника області, на Тернопільщині проводять усі необхідні заходи, щоб попередити будь-які провокації. На дорогах області працюють блок-пости, громадськість спільно з правоохоронцями забезпечують цілодобову охорону громадського порядку.

– Ми звертаємо увагу на тих людей, які заїжджають в область. Моніторимо область, звертаємо увагу на готелі, мотелі, де вони можуть поселятися, щодо недопущення будь-яких провокаційних дій, – каже начальник УМВСУ в Тернопільській області Василь Облещук.

Правоохоронці з Тернопільщини служитимуть і на сході країни. Проте це не завадить стежити за порядком в області, наголошує очільник міліції.

– Зараз окремі працівники тернопільської міліції несуть службу у східних областях: Луганська, Харківська, Донецька область і місто Слов'янськ. Сьогодні ми відправляємо ще 140 працівників міліції. Загін виїжджає у Херсонську область для несесння служби на ці дні. 10 працівників ДАІ виїжджає в Одесу і  ротація йде Державної служби охорони в Луганську область, – розказує Василь Облещук.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:   Міліції у Тернополі 9 травня буде достатньо, аби не допустити насилля

Служба безпеки Тернопільщини працює на випередження порушень, заявляє її очільник Іван Юлик. Службою безпеки на початку травня порушене проти мешканця нашої області кримінальне провадження за статею "Державна зрада". Його, за даними служби, завербували російські спецслужби на території Криму. Вдалося СБУ запобігти і ще одному порушенню.

– Разом із львівськими колегами на території Київської області буквально вночі був затриманий автомобіль, який зареєстрований на території Тернопільської області, в якому знаходились три громадянини України, а один з них мешканець Тернопільщини. В салоні автомобіля була велика кількість хімічних речовин, з яких можна було би зробити вибуховий пристрій і не один. В тому числі і підпалювальні фетилі, – говорить керівник СБУ у Тернопільській області Іван Юлик.

Аби 8 і 9 травня пройшли спокійно, наголошують в облдержадміністрації, необхідна співпраця правоохоронців та громадських активістів, а також виваженість і розуміння мешканців Тернопільщини. Про підозрілих людей чи автомобілі просять повідомляти у міліцію.