додому Новини Іран за останній час продав Росії зброї для війни проти України на...

Іран за останній час продав Росії зброї для війни проти України на 1 млн. доларів

736

Тегеран продав Москві різні типи боєприпасів для повномасштабної війни проти України на понад $1 мільйон. Документ із контрактами проаналізував британський телеканал Sky News.

Цей документ датується 14 вересня 2022 року.

Співрозмовник Sky News в органах безпеки переконує: «Це контракт між іранцями і росіянами щодо боєприпасів. Ми вважаємо, що він на 100% автентичний».

Вказано, що Тегеран передавав Москві 125-мм стволи для танків Т-72, стволи для 122-мм гаубиці Д-30, танкові, артилерійські боєприпаси. Загалом це коштувало близько $740 тисяч. Також перелічено частини спорядження, які планують надіслати, зокрема по 12 штук оболонки та латунної гільзи для 122-мм і 152-мм боєприпасів.

У березні Sky News повідомив, що Іран таємно передав Росії 100 мільйонів куль і 300 тисяч снарядів, імовірно, для війни проти України.

Тегеран підтримує повномасштабну війну РФ проти України, постачаючи дрони-камікадзе для атак на цивільні об’єкти та об’єкти критичної інфраструктури. Директор ЦРУ США Вільям Бернс казав, що Іран постачає РФ боєприпаси в обмін на допомогу в розвитку ракетного озброєння.