додому Головні Із поїздки прифронтовими територіями повернувся кореспондент TV-4

Із поїздки прифронтовими територіями повернувся кореспондент TV-4

699

Більше 3,5 тисяч подоланих кілометрів. Десятки переданих речей та продуктів для наших захисників. Бачити страхіття, які зробила росія з нашими містами, селами та невинними життями людей. Все це прожив кореспондент TV-4 та бачив разом з волонтерами Тернополя, які неодноразово туди їздять. На Схід, де життя та радість набирає інший сенс.

Зранку ми виїхали з Тернополя і вже в дорозі я зрозумів, що у таких поїздках надзвичайно важлива логістика.

Уже ввечері ми доїхали до Кропивницького, там і залишилися на ночівлю. О 5 ранку наступного дня наша команда вже була в дорозі до Запорізької області. Там нам вдалося зустрітися з нашими бійцями із 44 бригади. Їм волонтери передали вантажний автомобіль та дрон, який допоможе їм стежити за ворогом.

У Запорізькій області на той час працювали і наші стоматологи, які не вперше приїжджають на фронт мобільною стоматологією. Від початку роботи та перших виїздів стоматології, більше півтисячі захисників на передовій отримали необхідне лікування. Попит на ремонт зубів великий, кажуть стоматологи.

На питання, чи не страшно стоматологам працювати під звуки вибухів – відповідають впевнено і без вагань.

Не можу не згадати те, як смачно нас годували військові. Чесно сказати, цей обід у таких місцях та у такій компанії смакує по-особливому. Після такого смачного обіду та хорошої компанії ми поїхали далі, доставляти нашим захисникам необхідні речі.

Поки волонтери передають речі – на фоні чутно вибухи, а згодом, з’являється перший чорний стовп диму. Та вже за декілька хвилин, не звертаючи увагу на обстріли – на дитячий майданчик прибігають діти. А ми – їдемо на Донеччину, а згодом на Харківщину. Дорогою ми зустріли наших захисників та передали їм солодощі та фрукти.

Проїжджаючи через Краматорськ, людей на вулицях, біля магазинів майже не видно. На одній із вулиць ми бачимо повністю зруйнований завод. Важко емоційно бачити вокзал Краматорська, по якому 8 квітня 2022 року, росіяни вдарили ракетою “Точка-У”. Тоді загинула 61 людина та 121 отримала поранення.

А те, що я побачив на Харківщині мене просто шокувало. Як насправді виглядає “русский мир”? Про це розповімо вже вам у наших наступних матеріалах “Провінційних вістей”.