додому Головні Як тернополянам уберегти свою оселю від квартирних злодіїв під час свят –...

Як тернополянам уберегти свою оселю від квартирних злодіїв під час свят – розповіли у поліції

3721

Бережіть свої домівки. Від нині за чотири дні – Великдень. Якщо для одних – це час відпочинку, то для квартирних злодіїв – це час “заробітку” і легкої наживи. Допоки краяни святкуватимуть у своїх близьких, рідних та знайомих, квартирні злодії готуються “попрацювати”. Поліцейські зазначають, що саме у святкові дні домушники активізовуються найбільше. Тому варто подбати про свої збереження.

Краще розділити гроші чи прикраси у декількох місцях, кажуть у поліції. А за можливості попросити сусідів – понаглядати за вашим помешканням.

Зазвичай, злодії дізнаються точно взнати чи є хтось вдома – ходять по дворах і спостерігають, у яких квартирах “не горить світло” залишають мітки на дверях. “Працюють” вони як зранку, так і ввечері. Часто самі господарі допомагають зловмисникам за допомогою соцмереж, публікуючи фото подорожі, тим самим констатуючи факт – що домівка вже пустує. Аби вберегти квартиру від злому – варто подбати також і про замок на вхідних дверях. Із такими замками домушникам працювати найважче. Ці ж – зламати злодії можуть за декілька хвилин. Найбільш дієвий спосіб захисту помешкання – встановлення охоронних систем. Або ж надійно захистити оселю може поліція охорони.

Якщо Ви помітили підозрілих незнайомців, які вештаються у вашому дворі чи під’їзді, розпитують будь-яку інформацію про ваших сусідів чи знайомих, з цікавістю розглядають, ходять по всіх поверхах будинку та почергово дзвонять у кожні двері квартир – негайно телефонуйте за номером 102. Якщо ж вам не пощастило – зайшовши у свою квартиру, ви побачили відкриті вхідні двері і порозкидані речі – також терміново також дзвоніть у поліцію. Чим швидше ви звернетесь до правоохоронців, тим більше більше шансів на затримати злодіїв по гарячих слідах.