додому Новини Як продовжити термін служби акумулятора на смартфоні? Лайфхаки, налаштування, особливості 

Як продовжити термін служби акумулятора на смартфоні? Лайфхаки, налаштування, особливості 

1271

Смартфони є автономними пристроями, проте через вбудований акумулятор невеликої ємності, їх доводиться заряджати хоча б раз на добу. Це не є проблемою в тому випадку, коли смартфон новий, а стан батареї ідеальний. Складності виникають через 1,5-2 з початку експлуатації, коли АКБ негаразд ефективна і має деякий знос. Що робити у такому разі? Звичайно ж бажано замінити акумулятор, наприклад новий елемент для телефону Huawei можна вибрати тут https://www.aks.ua/uk/catalog/akkumulyator-dlya-mobilnogo-telefona/brand/huawei. Однак реалізація такого рішення не завжди можлива, тому можна вдатися до деяких хитрощів користувача.

Як використовувати енергію акумулятора раціонально?

Кожен смартфон має набір вбудованих налаштувань, які дозволяють економно витрачати енергію акумулятора. Зараз розглянемо кілька прийомів, які дозволять використовувати батарею максимально ефективно. На практиці перевірено, що після використання телефон протримається цілий день без необхідності підключати його до зарядного пристрою. Однак, перш ніж перейти до способів зниження навантаження на АКБ, важливо знати ще й деякі експлуатаційні правила, завдяки яким батарея може витримати випробування часом.

  1. Уникайте екстремальних температур як високих, так і низьких при використанні або зберіганні літій-іонних акумуляторів.
  2. Заряджайте акумулятор лише тоді, коли рівень його заряду впаде приблизно до 20 відсотків. Ніколи не дозволяйте йому повністю скотитися до нульової позначки.
  3. Уникайте швидких зарядних пристроїв, які зручні, але зношують літій-іонні батареї швидше, ніж стандартний адаптер.

Економія заряду

Зниження яскравості екрану – це те, що може значно збільшити час автономної роботи смартфона. Особливо це стосується мобільних пристроїв з великими екранами та високою роздільною здатністю. Єдиний раз, коли вам, мабуть, знадобиться 100-процентна яскравість екрану на вашому смартфоні — це коли ви знаходитесь на вулиці опівдні, коли сонце найяскравіше. У будь-який інший час ви можете зменшити яскравість телефону до 60 відсотків або менше. Ви знайдете можливість змінити яскравість як на Android, так і iOS.

Також під час того, як бездротові модулі WIFI і Bluetooth не діють, їх краще відключати в ручну, це також позитивно позначиться на стані акумулятора. Якщо визначення геолокації в цю хвилину вам не потрібне, то цю функцію також краще деактивувати.