додому Новини Як правильно підібрати ортопедичний наколінник?

Як правильно підібрати ортопедичний наколінник?

1441

Наколінник – це бандаж, який використовується для фіксації колінного суглоба при різних захворюваннях і травмах. Виріб створює компресію в області колінної чашечки і прилеглих до неї кістково-м’язових структур. Таким чином здійснюється стабілізація суглоба і контроль амплітуди його рухів. Існують наколінники, які надають повну іммобілізацію, тобто знерухомлення коліна. Зазвичай такий ефект створюють жорсткі бандажі, ортези та тутори. Якщо ми говоримо про легку еластичну фіксацію, такі наколінники можуть лише злегка обмежувати рухи в суглобах і надавати необхідну підтримку, а також профілактику травм і хронічних запалень суглоба. Для чого ще використовуються наколінники медичні та як знайти потрібну модель бандажа серед величезної кількості моделей? Читай далі.

Застосування ортопедичних наколінників

Наколінники використовуються в різних ситуаціях. Найбільш поширеними є наступні:

  1. При заняттях спортом. Під час активних тренувань і підвищених фізичних навантажень наші суглоби потребують забезпечення додаткової підтримки. Спеціально на цей випадок виробники підготували спортивні наколінники ортопедичні. Такі бандажі відрізняються підвищеною якістю матеріалів, володіють особливою надійністю і добре фіксують колінний суглоб.
  2. В період реабілітації після травм, а також при відновленні після операцій. Після травм і операцій колінний суглоб ослаблений, тому йому потрібна додаткова підтримка. Ортопедичний наколінник не тільки захистить ушкоджене зчленування, а й також прискорить процес відновлення внутрішніх тканин.
  3. При лікуванні хронічних захворювань. З віком, а також під впливом певних факторів, колінні суглоби людини можуть руйнуватися. Дана патологія називається дегенеративно-дистрофічною і має хронічний характер. Щоб зупинити розвиток захворювань (артроз, артрит, синовіт, бурсит та ін.), важливо своєчасно вжити заходів. Наколінник в даному випадку просто незамінний.

Також наколінники рекомендується використовувати в якості додаткової екіпіровки при виконанні легких фізичних вправ. Вони рекомендуються вагітним жінкам, пенсіонерам, людям із зайвою вагою, плоскостопістю і схильністю до захворювань опорно-рухової системи.

Види наколінників медичних

Ортопедичні наколінники бувають різних видів і типів. В основному вироби різняться за рівнем наданої фіксації. Ступінь компресії ортопедичних наколінників може бути:

  • легка, профілактична;
  • середня, помірна;
  • жорстка, іммобілізаційна.

Еластичні наколінники застосовуються в профілактичних цілях. Вироби помірної фіксації призначають при високих фізичних навантаженнях і болях в суглобі, а бандажі з жорсткою конструкцією використовуються на етапі реабілітації після серйозних пошкоджень суглоба. Жорсткі бандажі включають різні металеві елементи, що забезпечують стійкість каркаса бандажа (металеві пластини, ребра жорсткості, шарніри і ін).

Як правильно підібрати ортопедичний наколінник?

Щоб правильно вибрати бандаж на коліно, проконсультуйтеся з лікарем. У профілактичних цілях, коли пацієнта не турбують біль і дискомфорт в суглобі, можна самостійно купити еластичний наколінник з легким ступенем компресійного впливу. В даному випадку важливо звернути свою увагу на розмір. Коли людину турбує біль або пацієнт знаходиться в процесі відновлення після перелому або розтягування – ступінь фіксації наколінника необхідно попередньо узгодити з травматологом.

Великий вибір ортопедичних наколінників ви знайдете в магазинах Медтехніка Ортомедіка. Також вивчити асортимент бандажів ви можете на сайті нашого інтернет-магазину. Ми з радістю допоможемо вам підібрати необхідну модель і відповімо на будь-які ваші запитання.