додому Новини Як правильно носити і користуватися медичною маскою

Як правильно носити і користуватися медичною маскою

10147

Ми не навчені правильно носити і користуватися медичною маскою. А якщо невміло користуватись цим засобом захисту — буде більше шкоди, ніж користі. 

Як правильно носити маску?

Сказати – кольоровою стороною назовні замало. Фахівці у всесвітній мережі пояснюють: Зовнішній (кольоровий) шар – ВОДОВІДШТОВХУЮЧИЙ, щоб до маски ззовні не прилипали заражені краплинки, середній – фільтруючий, щоб затримати мікроби, і внутрішній – ВОДОПОГЛИНАЮЧИЙ, щоб абсорбувати вологу, яка виділяється з повітрям, що видихається.

Це важливо тому, що у разі зволоження фільтрувальний (середній) шар втрачає свої захисні властивості (власне, ось чому рекомендується регулярно змінювати маску, як тільки вона стала вологою від дихання).

Повернувши маску білим (внутрішнім) шаром назовні можна хіба що успішно начіпляти на нього мікробів, а потім так само успішно вдихнути їх в легені.

P.S. Якщо маска з обох боків біла, то зовнішня сторона там, де складки спрямовані вниз (де верх, де низ – орієнтуємося по пластиковій вставці для щільного прилягання до перенісся, (вона знаходиться зверху).