додому Новини Як правильно вибрати дитячий ланцюжок для хрещення

Як правильно вибрати дитячий ланцюжок для хрещення

1410

Одним із обов’язків майбутніх хрещених батьків є придбання хрестика для хрещення малюка. Саме цей сакральний аксесуар вважається надійним оберегом на все життя. Асортимент дитячих хрестиків вражає різноманіттям – вибрати невеликий символ можна із золота та срібла.

Однак разом з хрестиком стилісти Укрзолото радять купувати і основу, на якій він буде носитися. На віртуальній вітрині представлені дитячі ланцюжки з різним типом плетіння, які забезпечують збереження символу. До речі, коштовності можна дарувати не тільки на свята, а й просто так. Це чудовий варіант інвестицій, адже дорогоцінності з часом тільки дорожчають.

Основи вибору ланцюжка для дитини

Варто зазначити, що хрестик і ланцюжок для дитини повинні бути із одного металу. Прикраси вибираються на довгий термін, тому варто віддавати перевагу дорогоцінним металам. Як показує практика зазвичай дітям купують вироби із золота 585 проби. До того ж саме золото дуже рідко викликає алергічну реакцію. Не варто недооцінювати срібні ланцюжки. Такі вироби виглядають не менш вишукано та елегантно.

То ж  щоб вибір не був занадто складним стилісти радять:

  • Визначитися з металом. Буде це золото чи срібло – вибір індивідуальний, так як  ці метали використовується для виготовлення коштовностей вже на протязі століть. А от від металів, які використовуються для виготовлення біжутерії варто відмовитися, так як вони дуже часто викликають алергію і носити їх постійно не можна.
  • Обрати тип плетіння. Сам по собі дитячий золотий ланцюжок – це мила і вишукана річ, яку не потрібно демонструвати оточенню. Найкращий вибір плетіння Сінгапур, Джут, Якірне та Панцерне. Не варто купувати малюку масивні коштовності. А от для більш старших хлопчиків і дівчаток підійдуть Фігаро чи Ромб – більш товсте плетіння, здатне витримати хрестик любої ваги.
  • Вибрати довжину. Класичні варіанти – ланцюжки, довжиною 30-45 см. Не варто купувати занадто довгий чи короткий виріб, так як не вірно підібрана довжина є причиною дискомфорту.

Звісно, з часом ланцюжок буде замалим для дитини. Але незважаючи на це майстри ukrzoloto не радять купувати «прикраси на виріст». Краще згодом подарувати коштовності, підібравши їх відповідно до віку дитини. До того ж в ювелірному магазині можна придбати будь-які коштовності недорого, скориставшись акціями та знижками. Купуйте тільки у провірених інтернет магазинах…