додому Новини Як обрати мікрохвильову піч для дому: поради

Як обрати мікрохвильову піч для дому: поради

1053

При облаштуванні кухні багато хто використовує звичний набір техніки, і мікрохвильова піч є частиною цього набору. З її допомогою можна нагріти будь-яку страву та забезпечити комфортні умови для їди, крім того деякі страви можна готувати, активуючи відповідний режим. Просунутий функціонал багатьох моделей може замінити кілька видів техніки.

Вони відрізняються об’ємом та конструкцією, завдяки чому можна вибрати пристрій під різні завдання та вимоги. Щоб мікрохвильова піч була правильно обрана, потрібно врахувати кількість людей, які нею користуватимуться, і те, які страви готуватимуться. Якщо вона застосовується лише для нагріву, то функціонал може бути мінімальним.

Типи печей

Залежно від конструкції та додаткових функцій виділяють три ключові моделі:

  1. Соло моделі. Вони просто випромінюють мікрохвилі без розширення функцій та можливостей. Відмінний інструмент для швидкого розморожування або нагрівання продуктів. Через мінімальну кількість деталей у виробництві збільшується корисний обсяг;
  2. Дует. Крім нагріву за допомогою мікрохвиль є також функція гриль. Завдяки такому виконанню можна смажити м’ясо, рибу та овочі. Для нагрівання застосовуються кварцовий нагрівач або класичний ТЕH;
  3. Тріо. Найбільш багатофункціональні моделі, де є мікрохвилі, гриль та конвекція. Застосування останньої функції дозволяє мікрохвильовку перетворити на повноцінну духову шафу. Вентилятор, вбудований усередині, розподіляє тепле повітря та рівномірно нагріває страву.

Кожен конкретний тип має свою вартість та особливості експлуатації, тому залишається визначитися із запитами та зробити вибір.

Управління мікрохвильовою піччю

Залежно від виконання печі відрізнятимуться механізмами та особливостями управління. Механічний варіант виконання вважається класикою та встановлюється у бюджетних моделях. Механіка стійка до зносу, за нею легко доглядати, але не завжди це практично, особливо якщо потрібно виставити час до секунд.

Кнопкове управління передбачає наявність спеціальної панелі, де ці самі кнопки розміщуються. За допомогою кнопок можна активувати необхідну функцію, а також вказати час та температурний режим. Під час догляду можуть виникнути складності, адже бруд потрапляє під кнопки.

Сенсорне управління – сучасний формат, коли потрібно лише легким натисканням пальців активувати режим та функцію. Вартість таких пристроїв істотно вища, але й догляд простіше, тому що немає тих місць, куди б потрапляв і накопичувався пил.