додому Новини Як обрати автомобіль для оренди?

Як обрати автомобіль для оренди?

1175

Можна вибрати автомобіль різного класу. Щоб залишитись задоволеним орендним сервісом, потрібно знати, як обрати автомобіль, на що звернути увагу перед підписанням договору з ренталом.  

Вирушаючи до іншого міста у відпустку чи відрядження, дуже зручно скористуватися сервісом прокату авто. Це дозволить правильно спланувати час, відвідати багато визначних пам’яток, організувати трансфер. Тому оренда авто в Україні та інших країнах користується попитом. Можна вибрати автомобіль різного класу. Щоб залишитись задоволеним орендним сервісом, потрібно знати, як обрати автомобіль, на що звернути увагу перед підписанням договору з ренталом.

Які є поради щодо вибору автомобіля?

Можна знаходити машини, щоб їздити тільки по місту. Але напрокат можна взяти авто для поїздок по інших містах, у гори, по поганим дорогам. Тому оренда авто в Києві, Львові, Дніпрі та інших містах надає можливість використовувати транспортний засіб для різних цілей. Брати напрокат можна наступні категорії автомобілів:

  • Економ. Це гарний варіант для міста. Економічна невелика машина не вимагає багато місця для паркування, оренда коштує недорого.
  • Позашляховик. Велика машина з високою прохідністю стане гарним варіантом, якщо потрібно мандрувати між містами або планується подорож у гори. Зазвичай передбачений привід на 4 колеса.
  • Стандартні. Місткі автомобілі, призначені для комфортної подорожі всією родиною.
  • Мікроавтобуси. Підходять для тих, хто подорожує компанією із 6-12 осіб.
  • Універсал. Підходить для поїздок містом, організації трансферу, є місце для речей та пасажирів.
  • Кабріолет. Це відмінне рішення, якщо хочеться подивитися чудові краєвиди поблизу міста, насолодитися влітку гарною погодою.
  • Люкс. Автомобіль представницького класу підійде для комфортного відпочинку, організації урочистих подій та бізнес-зустрічей.

Вибір машини роблять із урахуванням особливостей експлуатації. Для різних умов можна вибрати відповідний автомобіль.

Що потрібно, щоб взяти автомобіль в оренду?

Щоб взяти в оренду транспортний засіб у Чернігові, Дніпрі, Києві, Львові https://bls.ua/ua/orenda-avtomobiliv-u-lvovi, потрібно мати при собі такі документи:

  • паспорт (для іноземців закордонний  паспорт);
  • посвідчення водія (національного чи міжнародного зразка);
  • ваучер, який надсилається на електронну пошту після передоплати.

Із замовником укладається договір, в якому зазначаються всі умови послуги. Щоб орендувати машину, потрібно залишити депозит. Це певна сума коштів, що заморожується на кредитній картці замовника. Якщо водій їздитиме неакуратно, сума збитків списується з цього депозиту.

Страхування

Відомі рентали пропонують напрокат автомобілі, у вартість яких уже включено страховку. Це поліс ОСАГО, який обов’язково має бути у водія. Популярними страховими полісами також є КАСКО та Супер КАСКО. Це додаткове страхування, яке не є обов’язковим. Деякі компанії пропонують взяти авто в оренду, включаючи у вартість розширену страховку.

Часто потрібно оформити також франшизу. Це сума застави, яка покриває витрати на ремонт у разі пошкодження транспортного засобу. У жодному разі не можна їхати з місця ДТП, не дочекавшись представників страхової компанії та дорожньої поліції. В іншому випадку дія страховки припиняється.

Від чого залежить вартість оренди

Щоб скористатися послугою оренди машини, потрібно визначитись із класом автомобіля. Від цього залежить вартість прокату транспортного засобу. Орендний сервіс в Україні пропонує взяти напрокат машину за ціною від 15 дол. на день. Але якщо брати авто на тривалий термін (від 4 днів і більше) можна отримати гарні знижки. Вартість в цьому випадку може знизитись до 10-13 дол. на день. Також ціна залежить від пори року.