додому Новини Як зберегти стабільним свій фінансовий стан у мінливому світі

Як зберегти стабільним свій фінансовий стан у мінливому світі

1301

Багато людей задають собі питання: як зберегти своє майно від можливих фінансових негараздів? Людство ще не придумало кращого варіанту для цього, ніж вчасно застрахувати своє життя, здоров’я або захистити своє майно від затоплення, крадіжки, пожежі.

Більшість видів страхування є добровільними. Але є й обов’язкові, наприклад, усім відоме ОСЦПВ та «Зелена карта» — страхування цивільної відповідальності автовласників в нашій країні та за кордоном. До обов’язкових видів можна також віднести й туристичну страховку, без якої не можна подорожувати.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Як обрати та придбати страховий поліс

Перше, що слід зробити — це визначити, що саме буде застраховано: здоров’я, автомобіль, нерухомість, побутова техніка або відповідальність перед третіми особами. Після цього вирішують, які види небезпеки є найбільш вірогідними, а які можна вилучити зі списку. Далі обирають, на який період краще оформити страховку. Також може виникнути питання, наприклад, для кого потрібен поліс — для себе чи для дітей.

Придбати поліс можна двома шляхами: в офісі або в онлайн-режимі. Якщо на перший варіант доведеться виділити 1–2 години вільного часу, то на другий — 15–20 хвилин. Головне — вибрати надійну страхову компанію. Щоб не допустити помилки, слід зібрати максимум інформації про обрану СК, звернути увагу на відгуки клієнтів, місце компанії у національних рейтингах, цінову політику.

Однією з таких перевірених страхувальників України є страхова компанія VUSO, що вже понад 20 років надає послуги своїм клієнтам. За цей період запрацювало 30 філій по всій країні, вона отримала понад 40 ліцензій на проведення своєї діяльності. Усе це, а також накопичений досвід дозволяють організації здійснювати свої послуги на високому рівні, про що свідчать понад 90% позитивних відгуків.

 

 

 

 

 

Які є основні види страхування 

Як ми вже зазначили, існує велика кількість видів страхування:

  1. Страхування нерухомості. Висока ціна на житло змушує нас після його придбання шукати максимального захисту. Найкращий варіант — застрахувати. Можна включити в договір не тільки квартиру або будинок, але і його складники: інженерні комунікації, зроблений ремонт, габаритну побутову техніку. На додаток, можна захистити свою відповідальність перед сусідами на випадок їх затоплення, що, враховуючи стан комунікацій в багатьох, ще радянських будинках, зайвим точно не буде. І тоді, якщо щось трапиться, вже не потрібно буде компенсувати збитки самостійно — це зробить страхувальник.
  2. Автострахування. Всі власники автомобілів намагаються захистити свого «залізного коня» від різних негараздів. Автострахування поділяється на два види: обов’язкове (ОСЦПВ) та добровільне (КАСКО). Перший гарантує виплату компенсації третім особам, постраждалим під час ДТП, винуватцем якого став власник полісу автоцивілки. Причому виплачувати їх буде не сам винуватець, а його страхова. А це можуть бути дуже великі суми грошей. Добровільне автострахування КАСКО захищає автомобіль власника такого поліса. У разі пошкодження транспортного засобу внаслідок ДТП, крадіжки, дій третіх осіб, стихійних лих страхова поверне всі витрати на ремонт.
  3. Медичне страхування. Практично всі знають, що здоров’я — це те, на чому не варто економити. Тому слід займатися фізичними справами, правильно харчуватися, вести здоровий спосіб життя. Але трапляється так, що раптова хвороба або травма порушує звичайне життя і потребує дорогого лікування. Якщо людина, що захворіла, не була застрахована, їй доведеться лікуватися своїм коштом. А зараз це дуже дорого. Все буде набагато простіше, якщо ця людина матиме медичну страховку. В цьому випадку всі витрати на лікування візьме на себе страхувальник.

Як ми бачимо, видів страхування багато, і щоб придбати потрібний страховий продукт, слід звернутися до спеціалістів СК VUSO, які детально розкажуть про особливості кожного з них.