додому Новини Як вибрати одяг для собаки на зиму?

Як вибрати одяг для собаки на зиму?

1806

Собаки в одязі вже ні в кого не викликають подиву, особливо восени та взимку. Одяг для собаки, як і для людини, зберігає тепло і робить прогулянки в холодну пору року комфортними.

Навіть хаскі та іншим собакам з густою вовною та підшерстком господарі купляють комбінезони та дощовики, щоб уберегти шерсть від вологи та бруду. А декоративним породам – вихованцям без підшерстка, коротколапим, безшерстим – теплий одяг життєво необхідні. Щоб купити одяг для собак, зручний, теплий і довговічний, слід звертати увагу на кілька важливих моментів. У продажу ви можете знайти:

  • костюми;
  • комбінезони;
  • жилети;
  • худі;
  • толстовки та ін.

Давайте розберемося, на що саме звертати увагу, купуючи одяг чотирилапому другові.

Одяг для собаки: вибираємо розмір

У різних виробників розмірна сітка одягу може суттєво відрізнятися, тому розмір М одного бренду може відповідати L або SМ. Щоб не помилитися з розміром, щоразу потрібно уважно вивчати таблицю розмірів. Розмір одягу для улюбленця визначається за двома параметрами – довжина спини та об’єм грудей.

Довжина спини – це відстань від основи шиї до початку хвоста. Об’єм грудної клітки слід вимірювати за найширшим місцем – відразу за передніми лапами. Орієнтуючись на ці цифри, вибирайте розмір. Зимовий одяг рекомендується купувати вільніший, щоб він не тиснув і не сковував рухи вихованця. Крім того, при необхідності під комбінезон можна підчепити футболку або светр, щоб собаці було ще тепліше.

Якщо у вас щеня, рекомендується підбирати моделі, в яких довжина спинки та пояс коригуються за допомогою резинок з фіксаторами. Такий одяг щеня зможе носити всю зиму – достатньо буде потроху пересувати фіксатор та збільшувати розмір.

При виборі зимового костюма зверніть увагу на форму. Віддавайте перевагу продукції тих виробників, які шиють моделі з урахуванням особливостей породи та пропонують спеціальний одяг для бульдогів, такс та інших собак зі специфічною статурою.

Вибираємо матеріали

Чим якісніший матеріал, тим дорожча модель. Це правило справедливе для одягу для людей і поширюється на собаче вбрання. Ціна якісного одягу повністю виправдана, адже дощовик або комбінезон із щільної та міцної тканини тварина носитиме не один сезон. При правильному догляді модель служить кілька років.

Для прогулянок взимку та у вологу погоду вибирайте одяг із верхнім шаром із плащової водовідштовхувальної тканини. Вона не пропускає вологу, добре зберігає тепло і прати її досить просто. Для прогулянок у суху погоду можна купити вбрання для улюбленця з м’яких, приємних на дотик матеріалів: плюшу, трикотажного хутра, футера, костюмної тканини та ін.

Зверніть увагу на теплоізоляцію. Найкращий варіант для собаки – холофайбер (силікон). Цей тип утеплювача використовується у зимовому одязі для дітей та дорослих. Це легкий гіпоалергенний матеріал, який не злежується, при правильному догляді не збивається і добре зберігає тепло. Костюм з таким утеплювачем відмінно тримає тепло навіть за температури -10 °С. Як підкладка може використовуватися як тканина підкладки, так і м’який пухнастий трикотаж.

Варто звернути увагу на якість фурнітури, а також наявність світловідбиваючих елементів. У холодну пору року, коли темніє рано і навіть вдень буває похмуро та туманно, потрібно подбати про безпеку собаки. Світловідбивні елементи зроблять її помітнішою як у парку, так і на дорозі.

Собача мода: одяг для хвостатих дівчаток та хлопчиків

Зверніть увагу, у продажу представлений зимовий одяг для хлопчиків та дівчаток, тому при покупці потрібно бути уважним. Одяг для хвостатих хлопчиків відрізняється відкритим животом, а для дівчаток пропонуються комбінезони та костюми із закритим животом.

Застібка на одязі може бути на грудях – це зазвичай кнопки, або на спинці. Моделі застібаються на спині на блискавку. У якісного одягу з внутрішньої сторони застібки обов’язково має бути планка, яка запобігає попаданню шерстки між зубцями змійки.

Якщо на одязі є пояс, резинка з фіксатором або резинки, вставлені в спинку та область пояса – це додатковий плюс одягу. Також зручно, якщо на моделі є проріз для кріплення нашийника або шлейки. Ця невелика деталь значно спрощує процес одягання.

Де купити одяг для собак високої якості та за доступною ціною

Красивий, якісній одяг для собаки будь-якої породи представлений в каталозі “Мастерзоо”. Тут представлений величезний вибір нарядів брендів Pet Fashion, Hunter та інших для прогулянок у холодну та дощову погоду:

  • костюми;
  • дощовики;
  • жилети;
  • толстовки;
  • светри;
  • жакети;
  • попони.

На нашому сайті ви знайдете розмірну сітку кожного виробника, яка допоможе визначитись із вибором моделі.