додому Новини Які товари та косметика потрібні сучасним дітям

Які товари та косметика потрібні сучасним дітям

1572

Сучасні діти значно швидше розвиваються, а батьки не шкодують для цього коштів і засобів. З самого дитинства нове покоління українців отримує значно більше, ніж попередні. Дитячі товари в тематичних магазинах досить різноманітні, вдасться підібрати потрібне для свого малюка.

Догляд за шкірою, волоссям

З самого народження шкіру потрібно тримати чистою. Для цього вам знадобляться:

  • губка для миття;
    • термометри у ванночку;
    • рушники;
    • вологі серветки: при виїзді з дому обов’язково потрібно мати їх із собою.

Додатковий догляд після купання полягає в обробітку попрілостей, обрізанні нігтів. Коли дитина буде трохи старше, обов’язково потурбуйтеся про захист делікатної шкіри від УФ-променів – придбайте протисонцевий крем.

Хоча маленька дитина має досить тонке та не дуже густе волосся, за ним потрібен догляд. Вам знадобляться шампунь і делікатний гребінець-щітка. Надалі потурбуйтеся про наявність правильних аксесуарів. Якщо у вашої дитини від природи занадто плутається волосся, то варто придивитися до спеціальних засобів, які полегшують процес розчісування.

Догляд за зубами

Молоді батьки не дуже добре знають, коли власне потрібно починати доглядати за зубами, і втрачають важливий час. Насправді з появою першого зубика його потрібно чистити. Звичайно, щітка у класичному варіанті не використовується, її заміняє спеціальний ковпачок на палець із тонкою силіконовою щетиною.

Коли вже в маляти буде більше зубів, приблизно з 1,5-2 років, варто привчати його до зубної щітки. Спеціальний дитячий аксесуар має менші розміри, густу щетину з тонким ворсом. Після 3-4 років потрібно починати використовувати зубну пасту. Купуйте спеціальну, що не містить фтору. Навіть якщо дитина випадково проковтне її, особливо переживати не потрібно.

Заміна підгузків

Від народження до 2, а іноді частково і 3 років ваш малюк буде носити підгузки. Не варто думати, що вам знадобляться лише гігієнічні аксесуари, які допомагають залишати одяг сухим. Самі підгузки дуже відрізняються – товщиною, висотою посадки, наявністю еластичних гумок і вставок на застібках та безліччю інших деталей. Знайти оптимальний варіант саме для вашої дитини вдасться лише шляхом проб і помилок.
Крім того, для комфортного використання підгузків знадобляться:

  1. Крем від попрілостей.
    2. Вологі серветки.
    3. Пакети для підгузків.

Купіть також одноразові гігієнічні пелюшки. У деяких випадках вони дійсно виручать, особливо якщо немає можливості прати звичні текстильні.

Що ще може знадобитися малюку до 1-2 років

Коли маля починає пробувати нову їжу, а не лише мамине молоко, важливо мати під рукою всі необхідні аксесуари. Якщо дитину доводиться тримати на штучному годуванні, то спеціальні пристосування знадобляться значно раніше.
Потрібний посуд:

  • пляшечки для харчування та води;
    • соски;
    • стерилізатор;
    • тарілки;
    • підставка під пляшки.

Обов’язкового потурбуйтеся про зручну ложку та нагрудник. Так ви точно збережете одяг маляти чистішим, власне як і навколишні предмети.