додому Новини Які вітаміни потрібні для зміцнення волосся

Які вітаміни потрібні для зміцнення волосся

2078

Нерідко ми проводимо поглядом, коли бачимо красиве волосся. Блиск, шовковистість, пружність, густота – мрія кожної жінки. Здоров’я нашого волосся вимагає ретельного догляду за собою. Нерідко в рекомендаціях щодо догляду використовують вітаміни.

Вітаміни загалом корисні як для волосся, так і для усього організму. Під час прийому вітамінів підвищується загальний тонус, покращується сон, колір шкіри, зміцнюються нігті, стимулюється загальний стан організму. Існують окремі вітаміни для волосся, нігтів і шкіри, в які входить необхідний комплекс, спрямований на відновлення та здоров’я волосся, недороге та якісне, без зайвих добавок та інгредієнтів.

Навіщо нам потрібні вітаміни

Роль вітамінів для організму безцінна. Ці біологічно активні речовини беруть участь у фізіологічних та біохімічних процесах організму, впливаючи на обмін речовин, гормональний фон, виведення токсинів з організму, кровотворення, роботу різних органів та систем (травну, нервову, серцево-судинну та дихальну).

Вітаміни забезпечують організму нормальну життєдіяльність. При цьому кожен вітамін має свою функцію, корисну для організму. Загальна підтримка та здоров’я відбивається на зовнішньому вигляді, шкірі, волоссі. Здорове красиве волосся – це харчування та догляд не тільки за волоссям, а й за усім організмом загалом.

Які є вітаміни для волосся

Існує ціла різноманітність вітамінів, які допомагають у догляді за волоссям. Вітаміни краще вживати з мінералами, що допомагає їм засвоюватись і посилює їхню дію. На кожний вітамін є відповідна мінеральна речовина. Зазвичай вони підібрані у вітамінно-мінеральних комплексах.

Застосовують також масляні розчини вітамінів (вітамін А , Е, D), які можна застосовувати не лише всередину, а й зовнішньо. З них роблять маски, додають у шампуні, живлять волосся.

Як вітаміни та мінерали діють на волосся

  • А ( ретинол ) – допомагає росту, бореться з сухістю та ламкістю, захищає волосся від ультрафіолетових променів.
  • У 2 (рибофлавін) – при нестачі цього вітаміну спостерігається жирне коріння волосся і сухі кінчики, що січуться.
  • У 7 (біотин) – живить волосся, збільшуючи циркуляцію волосяних фолікулів, що допомагає у рості волосся, усуває лупу.
  • С ( аскорбінова кислота) – запобігає випаданню.
  • D (кальциферол) допомагає боротися з лупою, стимулює ріст волосся.
  • Е (токоферол) надає волоссю блиск, пружність, живить, стимулює ріст і бореться з лупою

Крім вітамінів, потрібні мікроелементи, такі як селен, мідь, цинк, залізо. Вони незамінні помічники у боротьбі з випадінням волосся, їх тьмяністю і слабкими витонченими цибулинами. Мікроелементи допомагають краще засвоювати вітаміни, стимулюють ріст і пружність, покращують колір і блиск.

Нестача міді, наприклад, може провокувати ранню появу сивини. А надлишок цинку не дає міді всмоктуватись, тому ці мікроелементи рекомендують застосовувати разом.

Коли ми спостерігаємо нестачу вітамінів і мінеральних речовин в організмі, змінюється колір шкіри загалом, волосся стає сухим, тьмяним, втрачає свою пружність і силу.

Як часто приймати вітаміни

Вітаміни для внутрішнього застосування рекомендують застосовувати циклами у період 1-3 місяці, перерву на 2-3 тижні та знову продовжити вживання вітамінів. Краще їх періодично міняти. Пропити їх краще 2-3 рази на рік у весняно-осінній період, коли раціон харчування стає мізернішим. Вітаміни, які додаються до маски для волосся, рекомендується використовувати циклами в 10-15 масок.

Застосовуючи періодично мультивітаміни для волосся, ви завжди виглядатимете бездоганно, а ваше волосся зі здоровим кольором, блиском і пружністю не залишить байдужим нікого.