додому Новини Який одяг не відповідає королівському дрес-коду

Який одяг не відповідає королівському дрес-коду

1006

Герцогині, принцеси чи інші представники королівських родин,  аби з’явитися на публіці в тому чи іншому вбранні, повинні пам’ятати про суворий дрес-код. Проте нерідко вони порушують зазначені норми. 

Маленька чорна сукня помсти Принцеси Діани

Свого часу принцеса Діана суворо дотримувалась королівського протоколу. Так тривало доки вона не дізналась, що принц Чарльз планує виступити по телебаченню з відвертим інтерв’ю, в якому розповість про свій багаторічний роман.

В цей день Діана на благодійний захід вдягнула маленьке коктейльне плаття чорного кольору, яке згодом журналісти назвали «плаття помсти». Обравши це вбрання вона порушила одразу кілька правил монаршого дрес-коду:

  • плаття відкривало плечі та мало провокаційне декольте, що суворо забороняється;
  • чорний колір членам королівської родини дозволено одягати лише у випадку скорботи;
  • довжина плаття була вище коліна.

Прихильники принцеси зауважили, що в цей вечір вона була надзвичайно ефектною та привабливою, а її образ став зразком для копіювання.

Кейт Міддлтон та «летючі» спідниці

Останнім часом герцогиня Кембриджська уособлює зразковий королівський стиль та шарм. Проте їй також доводилось порушувати суворий дрес-код. Кейт подобались спідниці фасону “сонце”, довжиною трохи вище коліна.

Таке вбрання кілька разів ставило герцогиню в незручну ситуацію, коли вітер підіймав широку спідницю, яку доводилось тримати обома руками. Наприклад, конфуз стався на весіллі принцеси Євгенії у 2018 році. Цей випадок зробив плаття аналогічного фасону дуже популярними у молодих британок. Більше дізнатись про стиль вбрання та життя Кейт Міддлтон можливо за посиланням https://meta.ua/news/tag/keit-middlton/.
Вбрання герцогині, в якому вона відвідала фінал ЕВРО-2020 було визнано дуже патріотичним та відповідало кольорам англійського прапора –  білий жакет Кейт доповнила масивними сережками яскраво-червоного кольору.

Королева Летиція в легковажному топі

Іспанській королеві Летиції довелось вивчати монарший протокол буквально з нуля, бо колишня журналістка не належить до аристократичної родини. Взагалі вона вдягається досить консервативно, проте інколи дозволяє собі  провокаційні вбрання. Два роки тому королева відвідала вручення літературної премії Gran Angular в образі, який не відповідав суворому дрес-коду.

Вона з’явилась у брючному костюмі, хоча жінкам королівської родини не рекомендується вдягати брюки. До того ж білий жакет не приховував легковажний топ, який нагадував спідню білизну. Такий неформальний вигляд дуже сподобався багатьом іспанкам, які оголосили Летицію самою стильною жінкою країни.