додому Новини Який акордеон обрати для навчання: поради музичного експерта

Який акордеон обрати для навчання: поради музичного експерта

962

Акордеони https://muzline.ua/uk/akordeony/ є одними з тих музичних інструментів, які доволі часто обирають учні для навчання у музичній школі. Звичайно, одразу ж постає проблема у тому, аби придбати якісну модель музичного інструменту для заняття. Ми разом з експертом інтернет-магазину Muzline будемо розбиратися, як вибрати найкращий акордеон.

Акустичний чи цифровий?

Так склалося, що асортимент акордеонів, доступних на вітчизняному ринку не такий вже і широкий. Зараз на ньому представлені дві головні опції. Це:

  • акустичний акордеон (учнівський та концертний);
  • цифрова модель

Акустичні інструменти, особливо такі, як акордеони, перш за все більш доступні за вартістю і за кількістю пропозицій в музичних магазинах. Вони мають традиційний дизайн, якісний звук (якщо говорити про професійні концертні моделі, то цей звук буде більш унікальним та індивідуальним, на відміну від стандартизованого звучання учнівських моделей). У той же час такі інструменти підходять лише для навчання та камерної  гри, а якщо вам треба виступати на великій сцені, або записуватися в студії, акустичні моделі продемонструють чимало особливостей і складностей у питаннях підсилення та запису звуку.

Цифрові акордеони що з’явилися два десятиліття тому, в основі своїй нагадують цифрові піаніно – вони мають той самий функціонал, з вживанням додаткових тембрів, з можливістю використання автоматичного акомпанементу та відтворення бек треку. Вони також обладнані рядом додаткових функцій типу метроному. Це зручно для музикантів, що грають сучасну музику і виступають переважно на великій сцені, а також працюють в студії звукозапису – за їх допомогою можна отримати якісне звучання навіть у найскладніших умовах. Але в той же час, цифрові акордеони мають ряд технічних обмежень, які стосуються живлення, без якого вони не звучать, а також величезної вартості порівняно з акустичними моделями.

На сьогодні виробників, які займаються випуском цифрових акордеонів, не так вже й багато, тож доступних моделей також досить мало. На думку експертів інтернет-магазину Muzline, найкращий вибір для початківців – все ж таки не цифрова модель музичного інструменту, а акустика. Він більш раціональний з точки зору витрат, більш безпечний з точки зору універсальності інструменту, і більш перспективний з точки зору розвитку слуху та навичок гри.