додому Новини Штам Дельта – в Україні

Штам Дельта – в Україні

513

Штам Дельта – в Україні! У центральній лікарні Києва первинні тести виявили шість випадків штаму Delta. Наразі біоматеріал переданий для підтвердження в Київський міський лабораторний центр МОЗ України.

Директорка Департаменту охорони здоров’я Валентина Гінзбург розповіла, що люди, в яких виявлено Delta, різного віку – від 21 до 73 років. За її словами, наразі відомо про штам Delta більше не з практики, а з досвіду іноземних колег, з якими постійно спілкуються столичні лікарі.

Delta відрізняється високим рівнем заразливості, коротшим інкубаційним періодом і агресивнішим протіканням. Епідеміологи ВООЗ після чергових досліджень запевняють, що Дві дози вакцин Pfizer або Astra Zeneca показали майже таку ж ефективність від штаму “Дельта” , яку вони демонстрували у боротьбі з раніше розповсюдженим штамом “Aльфа”.

ВООЗ раніше заявила, що на сьогодні світ знаходиться на початку третьої хвилі пандемії коронавірусу через штам «Дельта». Там нагадали, що “Дельта”-штам присутній наразі більш ніж в 111 країнах світу.