додому Новини Шквальний вітер наробив лиха в Україні, зокрема, і на Тернопільщині

Шквальний вітер наробив лиха в Україні, зокрема, і на Тернопільщині

1687

Сильний буревій пронісся Польщею в суботу ввечері та неділю вночі. Найчастіші його наслідки – зламані гілки дерев на вулицях, а також пошкоджені лінії електропередач. У Державній пожежній службі Польщі зазначили, що сильний вітер спричинив пошкодження дахів понад сотні будинків здебільшого на півдні Польщі, а 20 дахів повністю знищені. 
У результаті негоди постраждало троє осіб, зірвано багато ліній електропередач, повалено сотні дерев. Станом на ранок неділі близько ста п’ятдесяти тисяч користувачів у Польщі були позбавлені електроенергії.

Дісталась негода і до України. Унаслідок шквального вітру в Україні 47 населених пунктів у п’яти областях залишилися без електропостачання. Про це повідомляє прес-служба Державної служби із надзвичайних ситуацій. Крім того, через падіння частини дерева у Вінниці загинула дитина 2008 року народження. А в Одесі негода зруйнувала частину стіни новобудови, там людина травмувалась. Також унаслідок поривів вітру було пошкоджено 108 дахів будівель. Упродовж доби підрозділи ДСНС прибрали понад сотню повалених дерев.

Гуляла негода і Тернопільщиною. За інформацією рятувальників серед об’єктів, які найбільше постраждали, будівля готелю у Чорткові. Орієнтовна її площа – 500 квадратних метрів. Також вітер пошкодив дах будівлі Підволочиської Центральної районної клінічної лікарні.

Від негоди постраждали покрівлі освітніх та кільтурних закладів, на Теребовлянщині у селі Ілавче пошкоджений купол церкви, а у Іванівці впало дві водонапірні вежі.

Шкоди вітер завдав і у Тернополі. Тут також падали дерева, гілля, пориви зносили рекламні щити та білборди. Очевидці зафіксували, як вітер зриває накриття парапетів на багатоповерхівках та покриття даху. У деяких мікрорайонах міста шквальний вітер виривав дерева із корінням, як результат їх падіння постраждало кілька автомобілів.