додому Новини Через планове промивання мереж у більшій частині Тернополя впродовж двох діб не...

Через планове промивання мереж у більшій частині Тернополя впродовж двох діб не буде води

4851

У Тернополі впродовж двох діб не буде води в більшій частині міста. Через планове промивання мереж водопостачання припинять з опівночі 13 травня до 24 год 14 травня. З водою будуть мешканці центральної частини міста, мікрорайонів “Новий світ” та “Старий парк”. У Водоканалі закликають людей запастися водою. В оселях тернополян водопостачання відновиться лише в ніч на 15 травня.

Без води 13 та 14 травня залишаться майже всі мікрорайони Тернополя. Водопостачання буде припинено з 00 год 13 травня до 24 год 14 травня. З водою будуть лише окремі частини міста, зокрема центр, “Новий світ” та “Старий парк”. Водопостачання відновлять тільки в ніч на 15 травня, тому у Водоканалі закликають набрати якнайбільше води.

  • Взагалі не буде води на мікрорайонах “Сонячний”, “Східний”, “Аляска”, “Дружба”, “Кутківці”, “Березовиця”, “Пронятин”, тобто всі ці райони, що мають воду з третього підйому, а вода буде в частині центру “Нового світу”, і “Старого парку.

Через те, що у помешкання на вулицях Оболоня, Бродівській, Лук’яновича, Малишка, Польового, Коцюбинського, Клінічній, Стадникової, Чернівецькій вода поступатиме з пониженим тиском, то на верхніх поверхах багатоповерхівок її може не бути. Водопостачання припинять через планове промивання мереж, а заразом планують зробити заміну пожежних гідрантів та підключити новозбудовані будівлі до системи водопостачання. Мешканці, які забудуть набрати води, можуть скористатися міськими колонками.

 

Після промивання спочатку запускають хлоровану воду, яка не придатна для споживання, а потім вже чисту. Якщо вода буде незвичного кольору, у Водоканалі закликають звертатися в диспетчерську. Промивають водопровідні мережі у Тернополі двічі на рік: навесні та восени, щоб покращити якість питної води.