додому Головні Фруктові дерева ще можна врятувати від попелиці і інших шкідників

Фруктові дерева ще можна врятувати від попелиці і інших шкідників

886

Соковиті, привабливі, червоні й жовтобокі, м’ясисті, але з приємною кислинкою. Екзотичні фрукти – персики та абрикоси завдяки зміні клімату успішно приживаються у наших садках, проте потребують особливого догляду. Якого саме? І чи будемо цього року з врожаєм, розкажемо у нашому матеріалі.

Досвідчений садівник Михайло Войтович про вирощування абрикосів і персиків у нашому краї знає все, а тому розмову починає не з надто оптимістичного прогнозу.

  • “Наші весни зазвичай сирі і холоді. Саме в такий період найшвидше розвиваються грибкові хвороби, дуже небезпечні для абрикоса і персика. Крім того, чимало фахівців наголошує на необхідності весняної обрізки. Але в кліматичних умовах Заходу України з обрізуванням поспішати не варто”, – вважає пан Михайло.

Спори грибка можуть потрапити в дерево через свіжі рани і вражати його. У результаті так можна втратити частину насаджень. Зважаючи на це, фахівець радить застосовувати для персиків та абрикосів лише літню обрізку, яку варто починати дещо пізніше – до кінця літа.

Про те, як можна відтермінувати період цвітіння екзотичних кісткових дерев, чим їх підживлювати, як поливати, дивіться більше у програмі Галини Мацейків “Сільський календар”.